Cum scăpăm de vergeturi şi cum poate fi tratată anemia

Două cititoare ne-au adresat câteva întrebări referitoare la eliminarea vergeturilor şi modalităţile de tratament ale anemiei în adolescenţă. Oana Cuzino le răspunde.
  • Publicat:
Cum scăpăm de vergeturi şi cum poate fi tratată anemia

Două cititoare ne-au adresat câteva întrebări referitoare la eliminarea vergeturilor şi modalităţile de tratament ale anemiei în adolescenţă. Oana Cuzino le răspunde.

Care este cea mai eficientă metodă pentru înlăturarea vergeturilor? Eu am tot citit despre mezoterapie, tratamente cu creme şi laser şi am înţeles că ultima este cea mai bună. Dar pe internet se scriu şi multe lucruri de către oameni nespecializaţi. Îmi doresc foarte mult să scap de ele sau măcar să le fac cât de mici posibil.

Ai făcut o documentare bună, acestea sunt metode care însă estompează vergeturile, însă nu le pot elimina complet. Mezoterapia ajută, umplerea cu acid hialuronic, peelingurile, laserul le estompează. Însă nu vei scăpa de ele complet, niciodată.

Cum tratăm anemia?

„Am o fată de 20 de ani şi a fost detectată de către medicul pediatru ca fiind anemică. Ce alimente sunt de folos pentru combaterea anemiei. Există suplimente alimentare specifice anemiei? Ce riscă dacă nu este tratată. Ea tocmai a terminat liceul şi a fost foarte stresată din cauza examenelor. Ar putea fi şi stresul o cauză a anemiei? Mulţumesc frumos.”

Depinde de tipul de anemie şi în orice caz şi orice situaţie, trebuie identificată cauza anemiei. Dacă vorbim de anemie feriprivă cauzele pot fi: sângerări oculte, gastrice, hemoroidale, menstre prea abundente, sângerări în afara menstruaţiei lunare, infecţii parazitare, medicamente care interferează cu absorbţia de fier, ori o dietă exclusiv vegetariană sau orice dietă dezechilibrată, cu aport inadecvat de fier.

Suplimentele de fier şi acid folic se recomandă doar de către medic şi valorile sunt monitorizate periodic pentru că o administrare à la longue poate cauza constipaţie. Alimentele bogate în fier sunt: carnea roşie, organele (ficat, pipote etc.), dar şi unele lactate, iar dintre vegetale, germenii şi cerealele integrale, salate verzi, seminţe.

Vitamina C ajută absorbţia de fier în organism şi de multe ori se administrează suplimentele de fier cu vitamina C. Absorbţia fierului din vegetale este mai eficientă dacă în timpul meselor combinăm legumele cu carnea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”