Cum putem scăpa de crampele musculare?

Majoritatea persoanelor au experimentat la un moment dat crampele musculare. Acestea sunt contractări ale muşchilor de la nivelul picioarelor. Te poţi confrunta cu dureri mici, până la severe, pe o durată de câteva secunde sau chiar minute. Nu se cunoaşte o cauză anume pentru apariţia crampelor, dar pot fi luate în calcul deshidratarea, deficienţele de vitamine şi minerale, dezechilibrul hormonal, bolile cronice, precum diabetul, Parkinson sau boala celiacă şi purtatrea unor încălţări neadecvate.
  • Publicat:
Cum putem scăpa de crampele musculare?

Majoritatea persoanelor au experimentat la un moment dat crampele musculare. Acestea sunt contractări ale muşchilor de la nivelul picioarelor. Te poţi confrunta cu dureri mici, până la severe, pe o durată  de câteva secunde sau chiar minute.

Nu se cunoaşte o cauză anume pentru apariţia crampelor, dar pot fi luate în calcul deshidratarea, deficienţele de vitamine şi minerale, dezechilibrul hormonal, bolile cronice, precum diabetul, Parkinson sau boala celiacă şi purtatrea unor încălţări neadecvate.

Îţi oferim câteva recomandări pentru a scăpa de senzaţia neplăcută şi de a preveni apariţia acestora.

– Masează locul respectiv uşor, cu mişcări circulare.

– Aplică gheaţă acolo unde te doare pentru a reduce durerea.

– Dacă vei aplica un prosop înmuiat în apă caldă, vei ajuta muşchiul să se relaxeze, fluxul sangvin va creşte şi durerea se va atenua.

– Exerciţiile fizice regulate ajută la menţinerea tonusului muscular şi reduc spasmele musculare.

– Bea şase-opt pahare de apă zilnic pentru a fi sigură că eşti suficient de hidratată.

– Include în meniul zilnic alimente care conţin potasiu (banane, roşii, cartofi, broccoli, pepene galben şi citrice) pentru că acesta ajută la reglarea activităţi musculare.

– Asigură-te că ai un aport suficient de calciu şi magneziu.

– Pentru a evita crampele nocturne este recomandat să dormi cu degetele de la picioare orientate în sus.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”