CSID: M-am lasat de fumat!

Renuntarea la fumat nu este usoara dar merita efortul!
  • Publicat:
CSID: M-am lasat de fumat!
CSID: M-am lasat de fumat!

Am 18 ani, sunt din Brasov si fumez de 3-4 ani, in ultimii 2 ani, avand la activ pe zi aproximativ un pachet de tigari. De o luna, doua aproape ca m-am lasat de ele, adica fumez maximum 2-3 tigari pe zi (sunt zile in care ma simt rau si nu fumez nici o tigara). Am incercat sa ma las pentru ca dimineata cand ma trezeam aveam respiratia ingreunata si, uneori, caile respiratorii partial blocate de secretii.

De cand m-am lasat, ma trezesc noaptea din somn si observ ca respir mai greu. De asemenea, cand trag aer in piept adanc simt ca ma „tine” cutia toracica putin si uneori mai am si o durere usoara.

Deocamdata, am o oarecare retinere sa ma duc la un medic deoarece, in primul rand, nu stiu ce s-ar intampla daca ar afla mama ca am ceva (pana la varsta de 10 ani am suferit de astm bronsic, boala pe care am tratat-o homeopat).

Ai luat cea mai buna decizie sa abandonezi fumatul pentru ca pe un teren atopic, cu predispozitie catre astm cum ai tu, fumatul nu face decat sa irite si mai mult mucoasa cailor respiratorii, sa determine spasme bronsice care ingreuneaza respiratia, sa determine hipersecretie si acea tuse productiva si iritativa. In timp, efectele ar fi si mai grave.

Deci sfatul meu este sa renunti TOTAL la fumat, deci si la acele 2, 3 tigari. In perioada urmatoare, reia tratamentul homeopatic si urmeaza o terapie de stimulare a imunitatii pentru a te pregati pentru afectiunile respiratorii din sezonul rece – specifica Bronhovaxom sau nespecif, de exemplu, Imunogrip, Echinacea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ai putea avea diabet fara sa stii?
Ai putea avea diabet fara sa stii?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”