Cremele pentru hemoroizi te scapa si de ochii umflati

Vechea controversa legata de utilizarea unguentelor anti-hemoroizi in alt scop decat cel pentru care au fost create, si anume ca produse cosmetice, pare ca a ajuns la final.
  • Publicat:
Cremele pentru hemoroizi te scapa si de ochii umflati
Cremele pentru hemoroizi te scapa si de ochii umflati

Vechea controversa legata de utilizarea unguentelor anti-hemoroizi in alt scop decat cel pentru care au fost create, si anume ca produse cosmetice, pare ca a ajuns la final. In cartea Pharmacy Guide to Home and Herbal Remedies, autorii, Joe si Teresa Graedon, sunt cat se poate de clari: produsele functioneaza si pentru alungarea semnelor de oboseala din jurul ochilor, insa utilizate cu prudenta.

Improvizatie ori simplu remediu la indemana oricui, unguentele cu pricina ne readuc lumina pe chip. Si asta nu doar pentru ca ne scapa de neplacerile anale, ci si de pungile de sub ochi. Datorita efectului antiinflamatoriu pe care il au asupra hemoroizilor, aceste unguente pot fi folosite, cu moderatie, si in zona delicata a ochilor.

Efectele constau in dezumflarea temporara a ochilor si reducerea rosetei (in caz de oboseala cronica sau dupa o repriza de plans). Din pacate, remediul nu functioneaza in cazul pungilor si al cearcanelor ereditare, aici se recomanda consumul a cel putin doi litri de lichid zilnic, miscarea regulata si somnul pe perne inalte.
 
Specialistii atentioneaza ca utlilizarea unguentului in zona ochilor trebuie sa implice foarte multa prudenta, intrucat el nu a fost testat in acest scop. Chiar daca riscurile sunt mici atunci cand este intins pe o suprafata mica de piele, este bine de stiut ca, in unele cazuri, pot sa apara reactii alergice de tipul iritatiilor sau alte complicatii, precum atrofia tegumentelor.

Pentru evitarea neplacerilor, doritoarele au la indemana alternative naturiste ce presupun diferite tipuri de aplicatii pe ochi: saculete cu cafea, cataplasme cu foi de varza, castraveti sau gheata.

Citeste si Uita de disconfort!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Top surse de calciu
Top surse de calciu
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”