Chist ovar, chist parauterin si nodul mamar – cum le rezolvam?

Dupa un consult ginecologic mi s-a spus ca am un chist mare pe ovarul drept. Dupa tratament insa, am avut o hemoragie.
  • Publicat:
Chist ovar, chist parauterin si nodul mamar - cum le rezolvam?
Chis ovar, chist parauterin si nodul mamar - cum le rezolvam?
Trei dintre cititoarele noastre au probleme pentru care ne-au cerut sfatul: chist parauterin, chist ovarian si nodul la san. Oana incearca sa gaseasca o rezolvare.

Chist parauterin

„Am descoperit ca am un chist parauterin. Acum urmez un tratament cu ultrogestor. Este ceva grav?”

Nu neaparat, insa trebuie sa dati mai multe detalii: varsta, antecedente medicale, numar sarcini si nasteri etc. Trebuie sa ii monitorizati evolutia sub tratament, dar si periodic, dupa terminarea acestuia.

Chist ovarian suspect

„Problema mea incepe cu aproximativ 3 ani in urma cand mi s-a descoperit ca am un chist pe un ovar. Am luat ceva tratament iar apoi 3 luni anticonceptionale Yasmin. Totul a fost bine pana cand, la inceputul anului 2011, am avut aceeasi problema. Dupa un consult ginecologic mi s-a spus ca am un chist mare pe ovarul drept. Dupa tratament insa, am avut o hemoragie.

Din anumite motive, am decis sa schimb doctorul, iar medicul la care am apelat mi-a prescris ceva pe baza de plante pentru oprirea hemoragiei. Am efectuat tratamentul si am facut o ecografie. Mi s-a spus ca nu mai am nici un chist. De asemenea, mi s-a recomandat sa iau anticonceptionale de la urmatorul ciclu normal. Acum sunt OK.

Am trecut de primul ciclu, dar intrebarea mea ar fi: cat timp trebuie sa iau anticonceptionalele? De asemenea, din cand in cand simt o usoara indispozitie pe partea dreapta, dar am fost la un ecograf si nu se vede a fi nimic. E normal?”

Parerea mea este sa mai mergeti la un medic ginecolog foarte bun, care sa va coordoneze in continuare terapia cu anticonceptionale si sa monitorizeze chistul, care se pare ca dispare odata cu instalarea ciclului. Deci nu are o semnificatie patogenica. Durerea din partea dreapta poate avea si o alta cauza abdominala: intestin, apendice, vezica urinara etc. Mult succes!

Nodul la san

„Numele meu este Iuliana si zilele trecute mi-am facut o sonoelastografie mamara. Rezultatul a fost: o formatiune hipoecogena, ecostructura omogena, cu axul mare paralel cu tegumentul, cu un aspect bilobat, bine delimitata, 30,2/15,7 mm, fara modificari acustice posterioare, fara semnal Doppler, scor UENO plus 3, aspect sugestiv pentru fibroadenom. Va rog mult sa-mi spuneti ce sa fac? Sa ma operez? Va multumesc!”

Este foarte greu sa ma pronunt, insa cel mai bine va aprecia oportunitatea indepartarii nodulului, un medic chirurg, specializat in patologia sanului. De exemplu, dr. Stefan Voiculescu, de la sectia de chirurgie a spitalului Coltea din Capitala. Il gasiti pe internet si la una sau doua clinici private.

Citeste si: Cum recunosti afectiunile sanilor?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Reactii alergice la care nu v-ati gandit
Reactii alergice la care nu v-ati gandit
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”