Cele mai ciudate boli din lume

Afla are sunt cele mai ciudate boli din lume, pentru care fie nu s-a gasit inca o explicatie, fie nu s-a gasit un tratament...
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cele mai ciudate boli din lume
Cele mai ciudate boli din lume

Te vaicaresti mereu cand te loveste o migrena, o durere de masea, de stomac sau de spate? Daca ai sti ce suferinte le-a fost dat altora sa suporte, ti-ai lua tratamentele linistita si recunoscatoare. Afla mai jos care sunt cele mai ciudate boli din lume, pentru care fie nu s-a gasit inca o explicatie, fie nu s-a gasit un tratament:

Hipertricoza este o boala caracterizata prin cresterea anormala de par pe fata si membre. “Oamenii lupi”, cum sunt numiti cei ce sufera de aceasta afectiune, au de fapt o dereglare endocrina pentru care un s-a gasit inca un tratament eficient.

Pica este o afectiune ce se manifesta prin tendinta de a manca orice este necomestibil: hartie, pamant, gunoi etc. Cei atinsi de aceasta boala isi mananca uneori chiar si propriul par sau prorpiile excremente.

In unele cazuri, medicii spun ca este vorba despre anumite carente in organism – lipsa unor nutrienti – care pot dezvolta aceste pofte ciudate. Totusi, oamenii de stiinta nu au gasit inca o explicatie plauzibila pentru aceasta tulburare.

Sindromul excitarii sexuale permanente afecteaza femeile indiferent de varsta. Nu se stie care este incidenta acestei tulburari in intreaga lume, intrucat cele mai multe femei refuza ajutorul medicului (de teama sau rusine, de cele mai multe ori).

Acest fapt face ca boala sa fie o necunoscuta in intreaga lume medicala, cercetatorii neputandu-se lauda pana in prezent ca au gasit o explicatie, ce sa mai vorbim despre un leac!

Sindromul “accentului strain” este o afectiune neurologica extrem de rar intalnita, ce se instaleaza dupa un atac cerebral sau in urma unei lovituri puternice la cap. In acest caz, persoana afectata incepe brusc sa vorbeasca cu un accent strain.

Autismul este probabil cea mai cunoscuta din grupul ciudateniilor medicale. Suferinzii nu au nici o reactie la mediul inconjurator, sunt incapabili sa stabileasca relatii interpersonale, au probleme cu comunicarea verbala si nonverbala si foarte putine activitati reusesc sa le suscite interesul.

Parintii in varsta sunt mai predispusi la a avea copii autisti, de asemenea, boala apare mai frecvent la baietei decat la fetite. Multa vreme s-a crezut ca motivele instalarii bolii sunt mercurul din unele vaccinuri sau glutenul, insa nimeni nu poate spune ca acest fapt este o certitudine.

Sindromul Hutchinson-Gilford sau progeria aste o maladie ce apare la copiii sub varsta de 2 ani si se manifesta printr-o imbatranire prematura si accelerata. Speranta de viata a unui bolnav este de circa 13 ani.

Boala Morgellon se manifesta prin aparitia aparitia unor mancarimi intense pe piele, fara un motiv aparent. Cei care sufera de aceasta boala se plang si de existenta unor fragmente de tegument sub piele si chiar leziuni.

Specialistii sunt destul de circumspecti in privinta acestei boli: unii spun ca este inchipuita, altii cred ca este reala si incearca sa gaseasca o forma de tratament.

Sindromul “gurii in flacari” se manifesta printr-o senzatie cronica de arsura, combinata cu durere, localizata la nivelul cavitatii bucale. Limba, gingiile, buzele, peretii cavitatii bucale, cerul gurii, orice particica poate resimti durerea in cazul pacientilor diagnosticati cu aceasta boala.

Durerile pot fi uneori asa de severe, incat nu pot fi calmate cu nimic. Din nefericire, cauzele bolii raman inca un mister pentru lumea medicala cu toate ca exista un tratament pentru ameliorarea de moment a simptomelor.

Boala Lewandowsky-Lutz sau epidermodisplazia veruciforma este o boala genetica ce se manifesta prin cresterea unor excrescente cheratinoase, in special, pe maini. Primele simptome apar inca din copilarie.

Un astfel de caz a existat si in tara noastra, pacientul fiind operat de prof. Dr. Ioan Lascar, de la Spitalul de Urgenta Floreasca, care a reusit sa-i indeparteze o parte din ecxrescentele de pe o mana.

Citeste si Cate semne pe piele, tot atatea probleme de sanatate

Urmărește CSID.ro pe Google News
Vesela si cu forte proaspete
Vesela si cu forte proaspete
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”