Ce nu stiai despre Candida

Candida poate evolua de o simpla bacterie la o ciuperca ce se poate imprastia in tot corpul.
  • Publicat:
Ce nu stiai despre Candida
Ce nu stiai despre Candida

Candida este doar una din gama nesuferitelor infectii vaginale despre care stim ca se transmite pe cale sexuala. Dar ai fost vreodata curioasa sa afli cum apare, de fapt, in organismul nostru? Afla mai jos.

Este o bacterie “prietenoasa”
Candida este o bacterie prezenta in mod normal in gat, gura sau zonele genito-urinare si in intestine (in special Candida albicans).

Ea poate fi benefica in identificarea si eliminarea bacteriilor “neprietenoase”, cu potential patogen si a bolilor provocate de microbii din intestine. Candida albicans, prin urmare, poate ajuta organismul intr-o anumita masura.

Daca organismul nostru reuseste sa mentina un echilibru intre mediul acid si cel alcalin, sistemul nostru imunitar este suficient de puternic, iar bacteriile probiotice sunt mai numeroase decat organismele Candida, atunci acestea din urma isi pastreaza un nivel optim. O persoana sanatoasa poate avea milioane de bacterii Candida care, in asemenea conditii, sunt benefice.

Slabirea organismul determina aparitia infectiilor

Suprapopularea cu Candida are loc atunci cand fie avem sistemul imunitar slabit, fie pierdem din bacteriile benefice, fie toxicitatea sau aciditatea din sange actioneaza impotriva sistemului nostru intern. Astfel, apare Candidoza care este de fapt un rezultat al dezechilibrului intern.

De la bacterie la ciuperca
Candida Albicans poate suferi o mutatie, ajungand de la o simpla bacterie inofensiva, la o ciuperca ce se imprastie in tot corpul.

In acest caz se pune problema patologiei infectioase, iar simptomele includ eruptii cutanate si mancarimi. Femeile pot dezvolta Candida Vaginalis, care determina aparitia inflamatiilor si a scurgerilor vaginale albicioase.

Atunci cand apare la nivelul stomacului, ciuperca se agata de peretii intestinali creand ulceratii. Infectia, resturile toxice, bacteriile si mancarea nedigerata trec apoi prin aceste ulceratii direct in sange.

Ai grija de tine!
Stilul de viata, igiena, stresul, obiceiurile sexuale, chiar si hainele pe care le porti pot agrava infectia cu Candida. Dar si dezechilibrele hormonale (in timpul menstruatiei), antibioticele si alte medicamente prescrise, steroizii si contraceptivele.

Pentru a elimina aceasta problema chiar de la radacina este nevoie de o abordare pe mai multe planuri. Afla aici cum sa previi si sa tratezi boala. Asadar, ai grija de toate aspectele vietii tale in primul rand ca sa previi si abia apoi sa tratezi.

Citeste si CSID: Infectii vaginale la 6 ani?
                   Invata sa ai un copil sanatos!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”