Alergiile nu sunt incurabile, pot fi eliminate cu succes!

Eşti cumva unul dintre milioanele de oameni care suferă de alergii alimentare? Sau te numeri printre cei care nu sunt conştienţi că suferă de alergii, deoarece simptomele pe care le ai par să nu aibă nici o legătură cu acest subiect?
  • Publicat:
Alergiile nu sunt incurabile, pot fi eliminate cu succes!

Eşti cumva unul dintre milioanele de oameni care suferă de alergii alimentare? Sau te numeri printre cei care nu sunt conştienţi că suferă de alergii, deoarece simptomele pe care le ai par să nu aibă nici o legătură cu acest subiect?

Atunci ar trebui să-ţi faci speranţe în privinţa recuperării. Specialiştii încurajează pe oricine se găseşte într-o astfel de situaţie să se trateze.

Alergiile par minore în comparaţie cu afecţiuni precum cancerul. Deşi alergiile rareori pun viaţa în pericol, ele solicită sistemul imunitar, fiind o sursă constantă de stres. Reacţiile alergice provoacă de obicei iritaţii, iar atunci când o iritaţie sau inflamaţie sunt prezente pentru o perioadă lungă de timp, celulele şi ţesuturile organismului sunt lezate progresiv.

În timp, aceste modificări pot evolua spre afecţiuni bine definite, cum ar fi artrita sau astmul. Din acel moment, leziunile pot deveni ireversibile. În cazul artritei reumatoide, chiar şi mişcările simple devin dureroase, iar articulaţiile şi oasele se deformează în cele din urmă. În cazul instalării astmului, chiar şi respiraţia devine un efort, iar ţesutul pulmonar este adeseori afectat. Însă inflamaţia există cu mult timp înainte ca aceste leziuni să devină evidente.

Atât artrita, cât şi astmul sunt adeseori corelate cu alergiile şi inflamaţia aferentă acestora. Ele reprezintă doar două exemple de efecte periculoase ale alergiilor nedepistate. Există în prezent o metodă eficientă de tratament al oricărui tip de alergie. Mii de pacienţi din toată lumea au descoperit că această metodă elimină definitiv alergiile – BioSET (poate neutraliza răspunsul alergic al corpului la alimente şi la alte substanţe). Se bazează pe un tratament inovator al alergiilor folosind presopunctura. Metoda este utilizată în combinaţie cu o nutriţie adecvată, cu terapia enzimatică şi detoxifierea. Aceste terapii elimină factorii de stres de la nivelul sistemului imunitar pentru a restabili sănătatea şi vitalitatea naturală.

Reacţii alergice la alimente

Modul de operare a sistemului imunitar al organismului este complex. Încă nu înţelegem deplin modul în care o substanţă declanşează, reglează sau opreşte o reacţie imunitară. Nu înţelegem în totalitate nici de ce anumiţi indivizi sunt alergici la nuci, caju şi alţii la creveţi sau scoici.

Genetica joacă un rol în toate acestea, ca şi stresul, digestia necorespunzătoare, toxicitatea mediului şi nutriţia inadecvată. Dr. Ellen W. Cutler denumeşte acestea “fenomen de încărcare” – se poate trăi ani de zile fără să fim alergici la ceva. Apoi, într-o zi, când stresul nostru emoţional şi fizic atinge un anumit nivel, ne confruntăm dintr-odată cu o sarcină suficient de mare pentru a ni se dezechilibra organismul. Stresul obişnuit de natură fizică include modificările de la menopauză şi obiceiurile alimentare nesănătoase.

Gustoase şi păguboase

Alimentele pot fi cel mai bun medicament pentru corpul nostru şi o adevărată plăcere pentru simţuri, dar pot crea, totodată, pagube infinite în sistemul nostru fizico-psihic. Dacă prezinţi simptome care apar zilnic la aceeaşi oră, indiferent dacă este vorba de astenie, o cefalee minoră sau o senzaţie de iritabilitate, ele pot fi foarte bine rezultatul micului dejun echilibrat pe care l-ai luat.

A fost vorba de cafea, suc de portocale, pâine integrală sau o combinaţie a acestora? Învaţă ce înseamnă alergia pentru tine, cum să te testezi şi cum să scapi de acest stres. Abia după aceea mesele pot deveni savuroase.

Alimente care trebuie evitate

Dacă doreşti să ai un corp sănătos, fără toxine, există anumite alimente pe care este important să le eviţi, cum ar fi: dulciurile şi glucidele rafinate; cofeina; alcoolul, altă substanţă care creează dependenţă şi care produce degenerare celulară; un aport crescut de sare, care poate determina un deficit de potasiu; îndulcitorii artificiali, aditivii alimentari şi coloranţii alimentari; alimente care au fost stropite cu pesticide şi fungicide (carcinogene şi toxice).

Este, de asemenea, important să eviţi consumul oricăror alimente alterate genetic. Deci, dacă vezi în supermarket menţiunea “organisme modificate genetic”, vei şti că acea etichetă atractivă înseamnă “acest aliment nu este sănătos!”.

date carte

“Terapia alergiilor alimentare. O nouă soluţie pentru a combate apetitul alimentar exagerat, obezitatea, depresia, cefaleea, artrita şi astenia” de dr. Ellen W. Cutler, 408 pag., 39 lei

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân