4 efecte benefice ale renunţării la alcool

Există numeroase beneficii pe care le poţi avea dacă îndepărtezi alcoolul din viaţa ta. Medicul nutriţionist Sally Norton dezvăluie patru motive pentru a renunţa la alcool!
  • Publicat:
4 efecte benefice ale renunţării la alcool

Consumul excesiv de alcool poate duce la probleme grave de sănătate. Alcoolismul poate provoca boli care afectează viaţa, cum ar fi bolile hepatice şi  cele renale. Ba mai mult, există studii care dovedesc că şi consumul moderat de băuturi poate creşte riscul apariţiei anumitor forme de cancer. De asemenea, consumul de alcool îţi poate afecta starea de spirit şi memoria, îţi poate îngroşa talia, iar atunci când este consumat timp îndelungat poate provoca boli mintale.

Dacă toate acestea nu te-au impresionat,  există numeroase alte beneficii pe care le poţi avea dacă îndepărtezi alcoolul din viaţa ta, scrie Gândul.info.

Medicul nutriţionist Sally Norton dezvăluie patru motive pentru a renunţa la alcool!

Cum îţi schimbă viaţa renunţarea la alcool

1. Somn liniştitor

Un pahar de vin ne poate ajuta să dormim, dar, în timp, ne poate provoca, de fapt, insomnie. Un studiu realizat de cei de Universitatea de Medicină din Missouri relevă că folosirea alcoolului pe post de somnifer un timp îndelungat ne poate afecta calitatea somnului.

Aşa că ar fi de preferat să înlocuieşti paharul de alcool cu un ceai sau cu o baie parfumată.

2. Pierderea kilogramelor

Deşi nu realizăm, alcoolul conţine numeroase calorii.

De fapt, un consumator adună 2.000 de calori/ lună doar din vin, ceea ce înseamnă că un pahar mai mare are în jur de 185 de calorii, asta dacă nu mai adaugăm mâncărurile pe care le servim târziu în noapte sau prăjiturile grase pe care le alăturăm băuturilor alcoolice. 

3. Piele sănătoasă

Alcoolul pe care îl consumaţi vă poate deshidrata şi pielea, lăsând-o uscată şi sensibilă.

În timp, consumul exagerat de alcool poate avea efecte de lungă durată asupra pielii, pentru că o poate lipsi de anumite vitamine şi substanţe nutritive. Ba mai mult, mulţi dermatologi cred că rozaceea sau psoriazisul pot fi deseori amplificate prin consumul de alcool, de aceea recomandă reducerea cantităţii de alcool pentru a evita apariţia unor erupţii cutanate.

Bani economisiţi

Deşi nu vi se va părea prea mult la început, dacă renunţaţi la câteva sticle de vin, puteţi economisi ceva bani pe parcursul anului, sumă pe care o puteţi cheltui la  shopping sau într-o vacanţă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân