3 teste pentru sănătatea ta!

Analize de sânge, ecografii, radiografii, teste imagistice de tipul computerului tomograf sau al RMN-ului. Toate îţi dau informaţii despre o boală deja instalată. Dar te-ai gândit că poţi afla ce ai putea avea, înainte ca boala să se manifeste? Eu am încercat 3 teste care te ajută să depistezi problemele de sănătate înainte de a se transforma în boli.
  • Publicat:
3 teste pentru sănătatea ta!

Analize de sânge, ecografii, radiografii, teste imagistice de tipul computerului tomograf sau al RMN-ului.

Toate îţi dau informaţii despre o boală deja instalată. Dar te-ai gândit că poţi afla ce ai putea avea, înainte ca boala să se manifeste?

Eu am încercat 3 teste care te ajută să depistezi problemele de sănătate înainte de a se transforma în boli.


Ar trebui să citeşti acest articol chiar dacă faci parte din acea categorie de oameni care îşi fac analizele de câteva ori pe an, fără să îi doară nimic. Prevenţia, ştim cu toţii, este mult mai eficientă. Tocmai de aceea, am căutat să văd dacă există şi la noi teste ce îţi pot spune cu ceva timp înainte dacă există riscul îmbolnăvirii vreunui organ, dacă funcţia acestora este sau nu normală, dacă nivelul substanţelor necesare corpului este unul în limite normale sau dacă am anumite predispoziţii genetice. Iată cele 3 teste disponibile la ora actuală şi în România.

EIS sau electroscanarea interstiţială

Este o testare cu un dispozitiv computerizat, electro-medical, dezvoltat de o echipă compusă din medici fizicieni, biologi şi programatori americani. Această testare este o analiză non-invazivă şi rapidă a parametrilor lichidului interstiţial. {i eu, cu această ocazie, am aflat că acest lichid e ”mediul de viaţă” al celulelor, reprezintă mai mult de 16% din corpul uman (de 4 ori mai mult decât sistemul vascular) şi este utilizat pentru examinare şi screening funcţional (adică detectarea bolii înaintea apariţiei semnelor clinice).

Mi s-a părut foarte interesant că starea în care se află acest fluid din jurul unui organ reflectă direct activitatea celulară a organului respectiv. Modificările fiziologice care se pot evidenţia prin anomalii la nivelul fluidului interstiţial (sau extracelular, cum mai e numit) apar înaintea modificărilor la nivel sanguin. Adică, atunci când apar disfuncţii la un organ, mai întâi se văd în modificările lichidul interstiţial, şi, ulterior, în analizele de sânge. Ceea ce înseamnă că poţi afla de apariţia unei boli înainte de instalarea ei efectivă.

Pe scurt, o poţi preveni. Acest tip de tehnologie prin bioimpedanţă electrică este foarte asemănătoare cu cea folosită la electroencefalogramă sau electrocardiogramă (diferenţa e că acestea oferă informaţii legate doar de funcţionarea cerebrală sau cardiacă).

Cum funcţionează

Testarea durează 3 minute, timp în care şi se pun doi electrozi pe tâmplă, stai cu palmele şi tălpile goale pe două plăci metalice. Am văzut pe monitorul calculatorului tot procesul de scanare a diferitelor părţi ale organismului, iar informaţiile sunt prelucrate prin intermediul unui program care mi-a afişat apoi parametrii stării de sănătate.

Aşa am aflat informaţii despre: starea funcţională a diferitelor organe evidenţiind disfuncţiile care ar putea fi asociate cu anumite boli, estimarea hormonală, nivelul pH-ului şi al stresului oxidativ, detectarea tendinţelor şi a posibilităţilor de apariţie a unor afecţiuni respiratorii, cardiovasculare, endocrine, imunologice, metabolice, digestive, neurologice, psihice, alimentaţia şi stilul de viaţă. Iar la final, medicul mi-a întocmit un plan cu suplimentele alimentare ce mi-ar fi de folos. Dacă ar fi găsit probleme serioase, mi-ar fi recomandat nişte investigaţii suplimentare.

Preţ:150 lei, www.secom.ro

Testul BEV (Vincent’s Bio-Electronic Method)

În 1935, profesorul Vincent deschidea un nou drum în evaluarea clinică a stării de sănătate. Această testare ajută la detectarea precoce a oricărei boli (de la infecţii bacteriene, alergii, anemii, diabet, probleme ale ficatului, pancreasului, sistemului cardiovascular până la riscul apariţiei unui proces malign), dar şi predispoziţii genetice.

Cum funcţionează

Probele de urină, sânge şi salivă sunt analizate de o maşinărie inteligentă ce determină PH-ul, şi nivelul stresului oxidativ. Aceşti factori oferă informaţii despre biochimia fiecărui individ, incluzând nivelul enzimelor, aminoacizilor sau hormonilor. PH-ul indică dacă ai un sistem alcalin sau bazic, dacă activitatea enzimatică este normală, dacă digestia şi absorbţia vitaminelor şi mineralelor se realizează adecvat.

Valorile reducerii oxidative indică nivelul oxigenului din sânge. Din cauza stresului, a lipsei exerciţiilor fizice, aceste valori sunt, în general, sub nivelul celor normale. Iar dacă rămân scăzute pentru o perioadă îndelungată, corpul este mai expus îmbolnăvirii. Toate aceste informaţii sunt analizate, apoi introduse într-un soft inteligent care oferă un raport complet. Rezultatele sunt comunicate pacientului, oferindu-i soluţii pentru eventualele probleme de sănătate ce ar putea apărea în viitor sau despre cele deja existente.

Preţ: 350 euro, www.infrafit.ro

Pinner Test

Este un test prin care afli dacă ai intoleranţă alimentară la anumite alimente, o analiză inovatoare, cu o metodologie avansată (Microarray Plus). Acest tip de intoleranţă e mult mai frecventă decât se crede şi este trădată de simptome precum: balonarea, imposibilitatea de slăbi sau de a ne îngrăşa, probleme dermatologice, migrene, probleme de tranzit intestinal.

Te-ai gândit că toate acestea pot fi cauzate de intoleranţa alimentară? Pinner Test-ul este un instrument de medicină preventivă (se pot preveni bolile cronice şi se poate îmbunătăţi simptomatologia acolo unde ea există, după caz). Practic, în urma efectuării lui, afli care sunt alimentele benefice corpului tău. Astfel, excluzi alimentele care îţi cauzează probleme şi le poţi înlocui cu altele cu acelaşi aport nutriţional, dar care nu îţi fac rău şi sunt tolerate de organismul tău.

Cum funcţionează

Testul se face foarte simplu, prin recoltarea câtorva picături de sânge din deget. Proba recoltată este transmisă apoi la laboratoarele Microtrace din Italia, iar în 15 zile lucrătoare din ziua recoltării, primeşti rezultatul pe e-mail şi beneficiezi de consiliere din partea unui medic nutriţionist din cadrul echipei Pinner Test.

Preţ 399 euro (pachet family 360 euro sau 349 euro pentru posesorii cardului Sensiblu), www.pinnertest.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân