12 motive surprinzătoare pentru a bea mai multă apă anul acesta

Cu toţii ştim că apă este benefică organismului, dar îi cunoşti toate beneficiile? Citeşte în continuare pentru a vedea cât de important este să bei apă!
  • Publicat:
12 motive surprinzătoare pentru a bea mai multă apă anul acesta

Cu toţii ştim că apă este benefică organismului, dar îi cunoşti toate beneficiile? Citeşte în continuare pentru a vedea cât de important este să bei apă!

Odată cu trecerea sărbătorilor, obiceiurile sănătoase au revenit în atenţia noatră, iar mulţi dintre noi au început să înlocuiască paharele de alcool cu cele de apă. Fie că este vorba de o promisiune pentru noul an, fie încă mai încerci să treci peste mahmureala de pe 1 ianuarie, iată ce trebuie să ştii  pentru  a continua să  bei mai multă apă anul acesta.

Apă este a doua cea mai populară băutură după băuturile carbogazoase, un fapt îngrijorător luând în considerare că acest tip de băuturi prezintă un pericol ridicat asupra sănătăţii crescând riscul de obezitate, accident vascular cerebral sau alte boli cardiace. Totuşi, aceste riscuri pot fi evitate dacă alegi o cale care nu prezintă efecte secundare negative, un consum mai ridicat de apă.

Încearcă să renunţi la băuturile bogate în zahăr şi transformă apă în noua ta băutură preferată. Beneficiile sunt cu adevărat nesfârşite. Iată 12 motive care să te convingă!

1. Menţinerea echilibrului hidric al organismului

Aproximativ 60% din corpul uman este alcătuit din apă. Consumul unei cantităţi suficiente de apă contribuie la menţinerea echilibrului hidric al organismului, care ajută la transportul nutrienţilor în organism, reglarea temperaturii corpului, şi la digestia alimentelor.

 

2. Controlul caloriilor

Uită de dietele complicate – consumul de apă te poate ajută să slăbeşti. Numeroase studii au găsit o legătură între consumul de apă şi pierderea kilogramelor în plus. Explicaţia secretă? Apă asigură o senzaţie de saţietate uşor şi rapid  prin urmare, ajungem să  consumăm mai puţine calorii.

3. Combustibil pentru muşchi

Atunci când transpiri la sală, muşchii tăi pierd apă, iar când nu dispun de suficientă apă, obosesc. Aşadar, pentru o doză de energie în plus, încearcă să bei apă pentru a finaliza cu success exerciţiile.

4. Un ten mai luminos

Anumite toxine din corp pot duce la inflamarea pielii, vizibilă în special prin acnee şi pori dilatati. Deşi anumite studii care susţin că apă contribuie la reducerea ridurilor sunt contradictorii, rămâne cert faptul că apa poate elimina toxinele din organism şi poate reduce riscul apariţiei coşurilor. 

5. Îmbunătăţeşte funcţiile renale

Rinichii noştri procesează peste 200 de litri de sânge în fiecare zi, filtrând rezidurile şi conducând urină către vezica. Cu toate acestea, rinichii au nevoie 

6. Creşterea productivităţii

Pentru a reuşi într-adevăr să-ţi menţii concentrarea, un pahar de apă te poate ajuta să fii mult mai atent, mai treaz şi mai binedispus.

7. Înlătură oboseala

Renunţă la cafea – apa te poate ajută la fel de bine să te ţină treaz. Unul dintre cele mai des  întâlnite simptome ale deshidratării este oboseală. Încă un motiv în plus să alegi apă (şi nu cea îmbogăţită cu vitamine!).

8. Ajutor împotriva mahmurelii

Înlătura mahmureală cu un pahar de apă. Aceasta contribuie la hidratarea organismului şi va opri orice durere de cap sâcâitoare.

9. Previne durerile

Un strop de apă poate face minuni. Durerile articulare şi crampele musculare survin atunci când corpul tău este deshidratat.

10. Ajută la o mai bună digestie

Nimeni nu doreşte să se confrunte cu probleme digestive. Din fericire, consumul de apă adaugă lichide în colon, ceea ce face lucrurile…să se mişte mai bine.

11. Luptă împotriva stării de rău

Apa poate ajută cu decongestia şi deshidratarea, ajutând corpul să revină la normal atunci când nu funcţionează la capacitate maximă. Mare atenţie însă – nu înlocui o vizită la medic sau alte remedii împotriva răcelii prin consumul de lichide deoarece  încă nu a fost demonstrat ştiinţific faptul că această metodă poate combate răceala, dar poate fi de ajutor!

12. Impulsionarea creierului

Potrivit unui studiu efectuat în Londra, există o legătură între studenţii care consumă apă în timpul unui examen şi care iau note mai bune, sugerând faptul că apa poate contribui la o gândire mai clară. Dacă nu este încă foarte clar dacă băutul apei în sine are un efect asupra unei note mai bune,însă  nu strică să încerci această metodă!  

Plan de acţiune

Cantitatea de apă necesară consumului zilnic este încă dezbătută, dar studiile indică faptul că pentru adulţi această ar fi de 9 până la 16 pahare. Totuşi, această cantitate depinde mai mulţi factori printre care : vârsta, greutatea, înălţimea şi cât din consumul de apă al oamenilor provine din cafea, ceai, sau fructe şi legume bogate în apă.

Iată cum să te menţii hidratat: Începe prin a bea un pahar de apă după ce te trezeşti şi cu 30 de minute înainte de orice masă principală (acest lucru va ajută şi la controlul apetitului). Formează-ţi obiceiul de a ţine a aproape o sticlă de apă în orice moment al zilei.

Dacă începi să te plictiseşti de gust, încearcă să-ţi stimulezi papilele gustative cu un strop de lămâie sau portocală. În curând, vei avea la îndemnă toate beneficiile consumului de apă, iar corpul tău va simţi din plin acest lucru.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”