Rezolva pe loc urgentele dentare

Cariile dentare pot macina timp de cativa ani, in tacere, insa atunci cand ajung la pulpa, durerile sunt de nesuportat.
  • Publicat:
Rezolva pe loc urgentele dentare
Rezolva pe loc urgentele dentare

Cand ai avut ultima data o durere de dinti? Cu siguranta iti amintesti cat este de neplacut, in special atunci cand nu poti sa ajungi in scurt timp la medicul dentist. Fie ca ti s-a intamplat in weekend, fie ca dentistul tau e in concediu, iata mai jos cateva sfaturi pentru a depasi mai usor urgentele stomatologice:

Durerea acuta
Cariile dentare pot macina timp de cativa ani, in tacere, insa atunci cand ajung la pulpa, durerile sunt de nesuportat. O solutie de urgenta o constituie gheata care, aplicata pe obraz in zona afectata, calmeaza nervul si reduce abcesul.

De asemenea, usturoiul poate fi un anestezic local deosebit de eficient, daca este presat pe dinte. Clateste-ti gura cu apa si sare, vei reduce astfel riscul suprainfectarii. Nu aplica niciodata asprina pisata direct pe zona afectata!

Dinte spart

Clateste-ti gura cu apa si sare pentru a reduce numarul bacteriilor si opreste sangerarea prin presarea gingiei. Pentru ca medicul sa-ti refaca dintele, pastreaza bucata rupta in lapte sau o solutie de apa si sare. Ceara de la farmacie te-ar putea ajuta sa previi aparitia iritatiilor.

Coronita sau punte sarita

Singura solutie salvatoare pentru moment o reprezinta adezivul dentar de la farmacie. Pana ajungi la dentist, nu mesteca pe partea afectata.

Gingivita

Afectiune a gingiei extrem de neplacuta, poate fi calmata prin aplicatii cu glicerina boraxata sau cu apa de gura pe baza de clorhexidia, pana la vizita medicala.

Citeste si S.O.S., respiratia urat mirositoare!

Urmărește CSID.ro pe Google News
7 pasi pentru o forma maxima
7 pasi pentru o forma maxima
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”