Cum sa-ti faci un masaj ayurvedic zilnic pentru revitalizare

Masajul stimuleaza circulatia si ajuta la eliminarea impuritatilor din intregul corp. Uleiul de susan are un efect de echilibrare si revitalizare cu totul special.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum sa-ti faci un masaj ayurvedic zilnic pentru revitalizare
Revitalizeaza-te zilnic cu masaj ayurvedic!

Masajul zilnic cu ulei este o parte traditionala a rutinei ayurvedice. Aceasta activitate dureaza in mare 5 pana la 10 minute, si ar trebui practicata in fiecare dimineata, inainte de dus sau de baie, ca un mijloc de a purifica si echilibra functionarea intregului organism. Dar se poate efectua si numai in 2-3 minute.

Masajul stimuleaza circulatia si ajuta la eliminarea impuritatilor din intregul corp. Uleiul de susan are un efect de echilibrare si revitalizare cu totul special. Incalzirea usoara a uleiului ii confera energie, il subtiaza si il face mai usor de absorbit de catre organism.

Cum se face masajul ayurvedic cu ulei

  • Incepe actiunea cu ulei de susan presat la rece, pe care il gasesti in magazinele naturiste. Uleiul ar trebui incalzit in fiecare dimineata, inainte sa-l utilizezi. Ti-ar fi mai usor daca ai tine uleiul intr-un bidon de plastic, prevazut cu un capac care se inchide prin apasare. Incalzeste uleiul punand recipientul respectiv in chiuveta plina cu apa calda cateva minute.
  • Este mai bine sa folosesti palma, si nu degetele pentru masajul intregului corp. Ca regula generala, este bine sa efectuezi miscari circulare in zonele rotunde (incheieturi, cap) si miscari longitudinale in zonele intinse (gat, oasele lungi). Aplica o presiune moderata asupra corpului si o presiune usoara pe abdomen si inima.
  • Incepe cu capul. Toarna o cantitate mica de ulei in palme si maseaza viguros scalpul. Cu partea plata a palmei, efectueaza miscari circulare pentru a acoperi intreaga suprafata. Acorda mai mult timp masarii capului decat a altor parti ale corpului.
  • In continuare, maseaza fata si pavilionul urechii, fara sa uiti sa aplici uleiul in cantitati mici pe fiecare parte a corpului pe care o masezi. In aceasta zona masajul trebuie sa fie mai delicat.
  • Maseaza atat partea din fata, cat si cea din spate a gatului, precum si partea de sus a spatelui. In acest moment, ar fi bine sa acoperi intregul corp cu un strat subtire de ulei, pentru a-i lasa suficient timp sa fie absorbit de piele.
  • Maseaza cu putere bratele, folosind miscari circulare pe umeri si coate, si miscari prelungi, inainte si inapoi de-a lungul bratului si antebratului.
  • Acum maseaza pieptul si abdomenul. Foloseste miscari delicate, circulare in zona abdomenului si a inimii. Incepe in partea inferioara dreapta a abdomenului si deplaseaza-te prin miscari circulare in sensul acelor de ceasornic catre partea inferioara stanga, pentru a masa delicat intestinele.
  • Maseaza spatele si coloana vertebrala. S-ar putea sa-ti fie greu sa acoperi toata zona spatelui. Acopera cat mai bine zona la care poti ajunge.
  • Maseaza cu putere picioarele, folosind miscari circulare in zona soldurilor, a genunchilor si a gleznelor. Aplica miscari prelungi de-a lungul coapselor si a gambelor.
  • La final, maseaza talpile picioarelor. Ca si capul, aceasta parte importanta a corpului necesita o atentie mai mare. Foloseste podul palmei pentru a masa viguros talpile.
  • Dupa masaj, fa o baie sau un dus cald, folosind un sapun delicat.

Mai multe informatii in „Surse de vitalitate”, Editura „Curtea veche”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări:
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali