Raceala le lasa reci

20% dintre femeile chestionate in cadrul unui studiu au declarat ca nu simt nici un fel de compasiune pentru partenerii lor cand acestia sunt bolnavi de gripa.
  • Publicat:
Raceala le lasa reci
Raceala le lasa reci

Compasiunea femeilor pentru partenerii de viata care se plang ca au racit sau ca s-au imbolnavit de gripa dispare dupa doar 5 minute, potrivit unui sondaj efectuat in Marea Britanie.

Aproape 20% dintre femeile chestionate au declarat ca nu simt nici un fel de compasiune pentru partenerii lor cand acestia sunt bolnavi de gripa sau sunt raciti. In schimb, cei mai multi dintre barbati sunt pregatiti sa isi ia o zi libera de la locul de munca pentru a le ingriji pe partenerele lor de viata.

Totusi, doar 13% dintre femeile participante la acest sondaj au declarat ca au fost ingrijite de parteneri cand au fost bolnave. Autorii sondajului sunt tentati sa creada ca barbatii doresc sa isi vada sotiile sau iubitele facandu-se bine cat mai repede, pentru ca acestea sa-si poata relua sarcinile zilnice din gospodarie.

Noi teste salvatoare

Medicii vor putea in curand sa detecteze prezenta in stadiu embrionar a maladiilor genetice, precum fibroza chistica si tala­se­mia, prin simpla prelevare a unor probe din sangele mamei, potrivit unui articol publi­cat in „Proceedings of the National Aca­demy of Sciences”.Aceasta analiza va fi po­sibila deoarece ADN-ul fetusului circula in sangele mamei, potrivit unei descoperiri fa­cute acum cativa ani.

Copiii toamnei, predispusi la astm

Copiii nascuti cu 4 luni inainte de varful se­zonului imbolnavirilor de raceala si gripa sunt cu 30% mai expusi riscului de a de­veni astmatici, anunta un studiu american. Doctorii au descoperit ca toti bebelusii care au luat parte la realizarea studiului prezentau un risc crescut de a deveni astmatici daca sufereau de bronsiolita.

Copiii nascuti in timpul toamnei prezentau cel mai mare risc. Factorii genetici sunt vinovati de predispozitia anumitor copii de a se imbolnavi de astm, dar cauzele de mediu, precum infectiile virale din timpul iernii, in special infectiile cauzate de RSV, sunt cele care activeaza acele gene. In general, aceasta viroza poate fi vindecata fara complicatii serioase.


Citeste si Spune stop tusei, gatului iritat si nasului infundat!
                  Bea limonada!

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
CSID: Un corp frumos si dupa sarcina
CSID: Un corp frumos si dupa sarcina
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân