Psoriazis, vitiligo si slabire

Numele meu este Loredana, am 29 de ani si am fost diagnosticata cu psoriazis in urma cu cativa ani. De atunci imi dau cu crema Cormax pe care o primesc din America. Imi dispare pentru o scurta perioada, dar reapare.
  • Publicat:
Psoriazis, vitiligo si slabire
Psoriazis, vitiligo si slabire

Doua dintre cititoarelnoastre au probleme de sanatate: vitiligo si psoriazis. In timp ce una dintre ele se gandeste ca boala o impiedica sa slabeasca, cea de-a doua incearca sa-si tina sub control cu medicatie adusa din Statele Unite. Oana vine cu sfaturile.

Vitiligo si slabitul

„Am 30 de ani, 1,65 m inaltime si 70 kg. M-am ingrasat foarte mult si nu stiu de ce. Am incercat foarte multe diete, dar nu mai ajung la greutatea mea de 64 kg. Sa fie din cauza bolii autoimune, pe care am facut-o de curand, vitiligo? Oare este posibil? Ce pot sa fac? Va multumesc din suflet.”

Nu cred ca se pune asa problema, insa ceea ce a declansat si exprimarea afectiunii (vitiligo) poate ca a creat terenul favorabil dereglarii de greutate. Incercati sa nu mai experimentati pe propria piele diete care nu fac decat sa va subrezeasca sanatatea, ci mergeti la un nutritionist pentru un plan eficient si sanatos. Bafta!

Cum tratez psoriazisul?

„Numele meu este Loredana, am 29 de ani si am fost diagnosticata cu psoriazis in urma cu cativa ani. De atunci imi dau cu crema Cormax pe care o primesc din America. Imi dispare pentru o scurta perioada, dar reapare. Ce pot sa fac sa scap de aspectul neplacut de coaja de copac?”

Adresati-va unui medic dermatolog intrucat exista si alte variante de tratament, precum si alte produse care, folosite zi cu zi, emoliaza pielea, evitand sau rarind puseele. In localitatea Avène din Franta, se poate face o cura de 3 saptamani cu apa termala si produse Avène, de exemplu. Mergeti la Spitalul Colentina la unul dintre specialistii dermatologi de acolo.

Citeste si: Fotochemoterapia, un tratament eficient impotriva psoriazisului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”