Oxigenul, rezervorul tau de sanatate

  • Publicat:
Oxigenul, rezervorul tau de sanatate
Oxigenul, rezervorul tau de sanatate

Cel mai important element al sustinerii vietii si implicit al mentinerii sanatatii, oxigenul, nu este doar indispensabil functiei respiratiei, ci ascunde multe alte secrete. Unele cunoscute de mii de ani, altele descoperite recent de oamenii de stiinta. Si unele si altele ne conving fara echivoc de prezenta terapiilor cu oxigen in fruntea clasamentelor medicinei neconventionale. Simplu si clar precum aerul ozonat al unei dimineti in mijlocul muntilor!

„Fara apa se poate trai 3 zile. Fara mancare, aproximativ 2 saptamani. Fara aer, doar cateva clipe…”, spune un proverb tibetan care ne duce automat cu gandul la importanta aerului pe care il respiram, precum si la miracolul padurilor. Aplicatiile ozonului si ale oxigenului pur in scopuri medicale erau cunoscute in Europa inca de la sfarsitul secolului 19, cand ozonul era folosit in purificarea apei de baut. Momente importante au fost reprezentate de studiile pertinente ale medicilor americani asupra starii de sanatate a pilotilor de vanatoare. Aceste examene periodice au relevat prezenta unor parametri de sanatate deosebit de ridicati pentru pilotii avioanelor supersonice, obligati sa respire oxigen pur in timpul zborurilor extreme. Cu toate acestea, terapiile cu oxigen continua sa fie o stiinta de frontiera, ale carei efecte sunt descoperite si reconsiderate pe masura ce experimentele avanseaza.

Momentul Ed McCabe
In anul 2006, cartea „Flow your body with oxigen” a doctorului Ed McCabe nu a fost doar bestseller-ul cartilor medicale din S.U.A., ci a revolutionat tot ce se stia pana in acel moment despre terapiile cu oxigen. Considerat drept cea mai mare autoritate in domeniu, McCabe expune din punct de vedere stiintific modul in care oxigenul lupta pentru sanatatea si reenergizarea organismului. Terapeutii care folosesc oxigenul incurajeaza folosirea unei forme active de tratament care oxideaza la propriu toxinele, microbii si tumorile, eliminandu-le apoi pe cai naturale.

Sanatate din… aer ?
Pe cat de bizar suna la prima vedere, beneficiile acestui domeniu nu sunt deloc de neglijat. Multe ramuri ale medicinei si chiar ale cosmeticii sau din „beauty field“ nu au ramas insensibile la puterea de vindecare si purificare a unui banal gaz din tabloul lui Mendeleev. Aplicatiile terapeutice ale oxigenului se regasesc printre principiile de baza ale medicinei holistice. Practic, terapia cu oxigen ne ajuta prin cresterea rezervelor de oxigen din plamani, ventilarea acestora si implicit optimizarea prezentei oxigenului in fiecare particica a trupului nostru. Celulele si tesuturile au nevoie stringenta de oxigen. Dezvoltarea si cresterea oricarei fiinte este practic legata de aportul de oxigen. Evident, cu cat acesta este in cantitati crescute sau de o puritate ridicata, cu atat mai bine. Dovada nu o gasim doar la munte, unde imaginea padurilor si animalele debordand de vitalitate sta martora efectelor aerului ozonat, ci si in studiile oamenilor de stiinta. Ca o simpla paranteza, atunci cand s-au studiat micile bule de aer prinse in chihlimbar acum zeci de mii de ani, concluzia a fost revelatoare: in acele vremuri, cand nu exista poluare, aerul planetei era cu 30% mai bogat in oxigen!

Dovada invizibila
Oxigenul si ozonul sunt de fapt singurele componente ale medicinei neconventionale care sunt invizibile. Nu la fel se poate spune si despre numeroasele aplicatii ale acestora. Bunaoara, unele clinici medicale de prestigiu folosesc tratamente revolutionare prin care este injectat ozon direct in tumori sau chiar intramuscular in cazul tratamentului infectiilor. Totusi injectarea intraarteriala a ozonului poate conduce in unele cazuri la reactii adverse. O alta metoda numita autohemoterapie consta in purificarea sangelui de bacterii, aproximativ 50 – 100 mililitri de sange sunt extrasi si amestecati cu ozon medical. Amestecul este injectat inapoi in organism pentru a-si desavarsi efectul vindecator si regenerator. Gurile rele ale tabloidelor occidentale spun ca toti miliardarii lumii plus pleiada de staruri si vedete din showbiz au abonamente la spa-uri exclusiviste care ofera neaparat terapii cu oxigen.

Picaturi vindecatoare
Ozonul este de fapt singura alternativa naturista pentru purificarea completa a apei de baut. Studiile de rigoare au demonstrat ca bautul apei ozonate ajuta in lupta contra alergiilor, gastritelor, nevralgiilor, ulcerelor, aftelor bucale, problemelor gingivale, reduce riscul aparitiei infectiilor, optimizeaza circulatia sangelui, lupta contra efectelor radicalilor liberi, a racelilor si gripei, dezinfecteaza ranile. Consumul frecvent al apei ozonate ajuta la echilibrarea oxigenului din organism si, miraculos, accelereaza orice proces de vindecare.
Peroxidul de hidrogen (H2O2), cunoscut sub denumirea de perhidrol, este un produs natural folosit cu succes in majoritatea terapiilor cu ozon. Terapiile oxidative sunt de fapt 3 metode folosite pentru administrarea peroxidului pentru detoxifierea organismului. Se administreaza pe cale orala, intravenoasa sau prin irigatorul pentru colon. Afectiunile vindecate cu peroxid sunt numeroase, iar unele dintre ele chiar grave: probleme cardiovasculare, afectiuni ale inimii, pulmonare, slabirea sistemului imunitar, Parkinson, Alzheimer. De regula, se administreaza in programe de 25 de zile. Se incepe cu administrarea a 3 picaturi pe zi intr-un pahar mare de apa, dupa care se adauga progresiv cate o picatura pe zi pana se ajunge la consumul a 25 de picaturi de peroxid de 3 ori pe zi.

Ozonul folosit in terapiile complementare este produs din oxigen gradat medical, nu din aerul din atmosfera. Totusi, pot aparea diverse reactii adverse in functie de particularitatile fiecarei persoane, fapt pentru care supravegherea medicului este necesara. Terapiile cu oxigen sunt recunosute in tari ca: Franta, Cehia, Israel, Romania, Germania, Rusia, Mexic, Bulgaria, Italia, Japonia, Cuba precum si in majoritatea statelor americane.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Semnele din nastere
Semnele din nastere
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”