Obiceiurile sanatoase de azi ajuta copilul de maine

Pentru cei ce isi doresc un copil, nu este niciodata prea tarziu sa adopte un stil de viata sanatos.
  • Publicat:
Obiceiurile sanatoase de azi ajuta copilul de maine
Obiceiurile sanatoase de azi ajuta copilul de maine

Pentru cei ce isi doresc un copil, nu este niciodata prea tarziu sa adopte un stil de viata sanatos. Starea de sanatate a mamei si a tatalui inainte de sarcina poate afecta sanatatea viitorului lor copil. De aceea, atat barbatii cat si femeile ar trebui sa duca o viata cat mai sanatoasa.

Una dintre cele mai bune metode pentru a avea o sarcina sanatoasa este ca viitorii parinti sa renunte la fumat. Multi oameni stiu ca fumatul in timpul sarcinii poate cauza efecte nedorite precum: nastere prematura, greutate scazuta a copilului si alte complicatii. Cu toate acestea, multi dintre cei care planuiesc sa aiba un copil nu realizeaza cum renuntarea la fumat inaintea sarcinii poate imbunatati fertilitatea si poate afecta pozitiv sanatatea viitorului lor copil.

Studii realizate de Societatea Americana pentru Medicina Reproductiva indica faptul ca fumatorii au o mai mare tendita de infertilitate si perioade mai lungi de conceptie decat nefumatorii. Un alt studiu, realizat recent pe un esantion de 900 de copii, demonstreaza ca acei copii ale caror mame au fumat in timpul sarcinii au un risc mai mare de a dezvolta astm bronsic decat copiii ale caror mame nu au fumat. In schimb, copiii ale caror mame au renuntat la fumat inainte de sarcina sunt expusi aceluiasi grad scazut de risc ca si copiii nefumatorilor.

Conform aceluiasi studiu, daca bunica unui copil a fumat in timpul sarcinii, riscul acestuia de a contracta astm este aproape dublu fata de cel la care este expus un copil a carui bunica nu a fumat – chiar daca mama este nefumatoare. Asadar, renuntand la fumat inainte a concepe un copil, poti proteja atat sanatatea acestuia, cat si sanatatea generatiilor viitoare.

Cu Nicorette, lider mondial in terapia de substitutie nicotinica, toti fumatorii – inclusiv cei care doresc sa devina parinti in curand –  au sanse mari de a renunta cu succes la tutun. Produsele Nicorette sunt folosite de 25 de ani, eficienta lor in procesul de renuntare la fumat fiind dovedita clinic. Folosind Nicorette pentru a renunta la fumat, viitorii parinti pot ajuta la crearea unui mediu sanatos pentru copilul lor, atat inainte cat si dupa nastere.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
5 motive care te trezesc in zori
5 motive care te trezesc in zori
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân