Un tratament nou va reduce mortalitatea cardiovasculară cu 50%

Un nou tratament dezvoltat de cercetători suedezi poate reduce mortalitatea cardiovasculară cu jumătate, ceea ce va însemna că bolile cardiovasculare nu vor mai produce cele mai multe decese la nivel mondial.
  • Publicat:
Un tratament nou va reduce mortalitatea cardiovasculară cu 50%

Prin combinarea unui oligoelement şi a unei substanţe asemănătoare vitaminei, ambele fiind esenţiale pentru sănătatea umană, cercetătorii suedezi au reuşit să reducă mortalitatea cardiovasculară cu peste 50% la un grup de vârstnici. În plus, tratamentul pare să stimuleze funcţionarea inimii.

Suedia face revoluţie în medicină cu un nou studiu care arată modul în care persoanele în vârstă îşi pot îmbunătăţi sănătatea inimii prin includerea în regimul lor zilnic a două elemente naturale: seleniu şi coenzima Q10. Ambele sunt esenţiale pentru sănătatea umană şi, prin combinarea lor, bărbaţii şi femeile în vârstă pot reduce cu peste 50% riscul de a muri de o boală cardiovasculară. În plus faţă de creşterea nivelului de supravieţuire, oamenii pot asigura o funcţionare mai bună a inimii, tot cu ajutorul acestor două elemente.

Un total de 443 de voluntari de sex masculin şi de sex feminin cu vârste  cuprinse între 70 şi 88 de ani au luat parte la studiul care s-a desfăşurat pe o perioadă de cinci ani, efectuat de cercetători de la Universitatea Linköping şi Spitalul Universitar Karolinska. Procesul a fost condus de profesorul Urban Alehagen, un cardiolog de la Centrul Heart, Universitatea Linköping, în colaborare cu profesorul Ulf Dahlström, printre alţii. Participanţii au fost repartizaţi aleatoriu pentru a li se administra fie suplimente zilnice cu 200 micrograme de seleniu (SelenoPrecise) sau 200 mg de coenzima Q10 (Bio-Quinone Q10), fie cu placeb). După o perioadă de urmărire de cinci ani, oamenii de ştiinţă au remarcat că de două ori mai mulţi oameni din grupul placebo au murit din cauza bolilor cardiovasculare comparativ cu grupul care a primit combinaţia de seleniu şi coenzima Q10.

În primul rând, cercetătorii au observat cum nivelurile NT-proBNP (o substanţă care se produce în ventriculele inimii) au fost semnificativ mai mari în grupul placebo. Deoarece nivelele de NT-proBNP cresc ca răspuns la întinderea extensivă a ţesutului muscular al inimii, acesta este un indiciu că muşchiul inimii funcţionează sub stres crescut. De fapt, nivelele NTproBNP sunt utilizate în mod obişnuit pentru a prezice insuficienţa cardiacă potenţială. În al doilea rând, funcţia musculară cardiacă în grupul de tratament activ, aşa cum se arată prin ecocardiografie, a fost substanţial mai bună decât ceea ce sa observat în grupul placebo. Cu alte cuvinte, măsurătorile ecocardiografice susţin efectul pozitiv al suplimentelor.

Sursa: www.kisel-10.co.uk

Foto: 123rf.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030