Un an de la tragedia din Colectiv. Concert rock caritabil pe 30 octombrie

La un an de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv, pe 30 octombrie 2016, o parte din răniţii din Colectiv, împreună cu Asociaţia Promusic Events, vor organiza un concert rock caritabil, la Arenele Romane.
  • Publicat:
Un an de la tragedia din Colectiv. Concert rock caritabil pe 30 octombrie

Peste numai câteva zile ne vom aminti cu durere în suflet de incendiul care a avut loc pe 30 octombrie 2015, în clubul bucureştean Colectiv. Tragicul eveniment a luat vieţile a 64 de tineri, iar peste 100 de alţi tineri au avut şi au nevoie, în continuare, de tratamente, operaţii chirurgicale şi şedinţe intensive de recuperare.

Crucea Roşie Română şi Pro TV au lansat campania „Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranţă!” ca urmare a acestei tragedii naţionale, din spirit de solidaritate pentru victimele şi familiile acestora. 

Până în prezent, campania a reuşit să atragă donaţii în valoare de aproximativ 1.9 milioane de euro, dintre care peste 1,51 milioane de euro au fost deja distribuiţi către victimele care au cerut sprijinul organizaţiei şi către toate familiile care şi-au pierdut pe cineva drag în tragedia din Colectiv.

Ducem mai departe campania pentru atât timp cât e nevoie

„Vrem să mulţumim încă o dată tuturor celor care s-au implicat în sprijinirea victimelor evenimentului tragic din 30 octombrie 2015. Numai prin donaţiile în bani acordate de persoane individuale şi companii am reuşit să oferim un sprijin concret celor răniţi în Colectiv, precum şi să fim alături de familiile care şi-au pierdut rude, prieteni, cunoscuţi în acea noapte regretabilă. Dorim să aducem în continuare speranţă pacienţilor care au nevoie de recuperare, astfel că ne-am luat angajamentul de a duce mai departe campania pentru atât timp cât este nevoie, cu ajutorul donaţiilor primite de la oamenii generoşi din România”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roşii Române.

Până în acest moment, din totalul donaţiilor colectate, 1.510.568 euro au fost utilizaţi astfel:

• Fond de sprijin acordat victimelor în funcţie de zilele de spitalizare, inclusiv celor internate în afara ţării, în valoare de 535.677 euro;

• Decontarea medicamentelor şi a altor tratamente medicale necesare pentru victimele tratate în tară după externarea din unităţile medicale, în valoare de 156.031 euro;

• Plăţile externe către furnizorii de materiale şi servicii medicale (Vigo Nv Campus, Grafliche Kliniken, Bg Klinikum Bergmannstrost Halle, Ortovital) pentru mănuşi compresive, pantaloni compresivi, proteze, etc în valoare de 295.993 euro;

• Aparatură medicală, medicamente şi consumabilele medicale acordate unităţilor medicale unde au fost internate victimele din Colectiv (Spitalul de Arşi, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, Spitalul Militar, Spitalul Gr. Alexandrescu, Spitalul Elias, Spitalul Pantelimon, Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar, Spitalul Gerota) şi kituri medicale UNIFARM, în valoare totală de 416.357 euro;

• Sprijin pentru familiile celor decedaţi, 98.816  euro;

• Alte cheltuieli (deplasări în ţară sau în străinătate pentru aparţinători, mobilă specială, îmbrăcăminte, produse alimentare etc), 7.694 euro.

Proteză bionică pentru mâna unei victime din Colectiv, asigurată din donaţii

Pe parcursul acestui an, din fondurile campaniei „Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranţă!” a fost asigurată o proteză bionică pentru mână unui pacient, în valoare de 92.000 de euro, precum şi plata serviciilor medicale şi a operaţiilor reparatorii efectuate în clinici de specialitate din afara ţării pentru cinci victime Colectiv.

În urma distribuirii acestor fonduri, în contul campaniei mai este disponibilă suma de 411.783 euro, sumă care va fi în continuare folosită pentru victimele internate în spitalele din afara ţării, incluzând cheltuielile de tratament pentru recuperare sau cheltuieli de cazare şi masă, pentru bandajele compresive (mănuşi compresive, costume, veste etc), dar şi pentru alte cheltuieli care pot apărea pentru victime.

Concert rock caritabil pentru supravieţuitorii din Colectiv

La un an de la tragedia din clubul bucureştean, pe 30 octombrie 2016, o parte din răniţii din Colectiv, împreună cu Asociaţia Promusic Events, vor organiza un concert rock caritabil, la Arenele Romane, unde vor urca pe scenă, printre alţii, Vama, Holograf şi Nicu Covaci.

Intrarea se va face pe bază de donaţie, iar toate fondurile obţinute vor fi direcţionate, prin intermediul campaniei realizate de Crucea Roşie Română şi Pro TV, către victimele din Colectiv care încă au nevoie de tratament.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”