Te „stafideşti” după o baie prelungită? Aceasta este cauza!

Probabil că nimic nu-ţi uşurează mai mult sufletul decât o şedere tihnită în cada plină cu apă şi spumă. Problema e că, după ce ieşi, trebuie să te confrunţi cu imaginea şocantă a palmelor şi a tălpilor tale.
  • Publicat:
Te

Probabil că nimic nu-ţi uşurează mai mult sufletul decât o şedere tihnită în cada plină cu apă şi spumă.

Problema e că, după ce ieşi, trebuie să te confrunţi cu imaginea şocantă a palmelor şi a tălpilor tale.

O explicaţie simplă pentru aspectul lor stafidit ar fi aceea că, atunci când stăm prea mult în apă, stratul exterior al pieli (epiderma) absoarbe ceva apă. Et Voilà – piele de băbuţă!

Pielea de pe tălpi şi palme este mai groasă decât în rest. Drept urmare, orice schimbare este mai evidentă. În timp ce epiderma se destinde, stratul de sub ea, şi anume derma, rămâne neschimbat, aşa că epiderma se încreţeşte pe alocuri.

Interesant, nu?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Ciocolata, vinovată de apariţia acneei?
Ciocolata, vinovată de apariţia acneei?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”