Speli hainele la temperaturi mici?

Un studiu recent realizat de oamenii de ştiinţă britanici arată că spălarea hainelor la temperaturi scăzute poate duce la probleme serioase de sănătate, deoarece bacteriile existente în fibrele hainelor nu sunt eliminate şi pot fi extreme de periculoase.
  • Publicat:
Speli hainele la temperaturi mici?

Un studiu recent realizat de oamenii de ştiinţă britanici arată că spălarea hainelor la temperaturi scăzute poate duce la probleme serioase de sănătate, deoarece bacteriile existente în fibrele hainelor nu sunt eliminate şi pot fi extrem de periculoase.

Cercetătorii susţin că spălarea hainelor la temperaturi mai mici de 30 de grade reprezintă o modalitate de răspândire a bacteriilor.

„Oamenii cred că procesul normal de spălare duce la haine curate, însă asta nu este întotdeauna adevărat din punct de vedere igienic”, a explicat un specialist în probleme de igienă. „Acest trend de reducere a temperaturii apei şi folosirea unor detergenţi mai slabi a afectat eficacitatea procesului de spălare a hainelor”, a adăugat expertul.

Cele mai periculoase articole care pot conţine o cantitate impresionantă de bacterii, chiar şi după spălarea la maşină, sunt cele care vin în contact direct cu pielea, cum ar fi de exemplu lenjeria de pat, prosoapele sau chiar lenjeria intimă. Aceste bacterii pot sta la originea multor probleme de sănătate, cum ar fi  diverse probleme ale pielii, afecţiuni respiratorii, alergii  sau probleme de odihnă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”