Sindromul de colon iritabil, tratat cu ajutorul vitaminei D

Cel mai eficient tratament pentru sindromul de colon iritabil, tulburare digestivă care afectează circa 18% din populaţia lumii, ar putea fi tratată cu ajutorul banalei vitamine D, cunoscută şi sub denumriea de vitamina soarelui. În prezent, nu există tratament standardizat pentru această afecţiune, pacienţii prezentând frecvent simptome precum durere abdominală, constipaţie, dar şi episoare diareice, senzaţie de eliminare incompletă a scaunului, balonare, somnolenţă, durerim de cap şi de spate etc.
  • Publicat:
Sindromul de colon iritabil, tratat cu ajutorul vitaminei D

Cel mai eficient tratament pentru sindromul de colon iritabil, tulburare digestivă care afectează circa 18% din populaţia lumii, ar putea fi tratată cu ajutorul banalei vitamine D, cunoscută şi sub denumriea de „vitamina soarelui”.

În prezent, nu există tratament standardizat pentru această afecţiune, pacienţii prezentând frecvent simptome precum durere abdominală, constipaţie, dar şi episoare diareice, senzaţie de eliminare incompletă a scaunului, balonare, somnolenţă, dureri de cap şi de spate etc.

Specialiştii de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie au descoperit însă că un aport crescut de vitamina D poate ajuta la ameliorarea acestor simptome. Iniţial, au ţinut sub observaţie o pacientă care a fost supusă mai multor tipuri de tratament împotriva sindromului de colon iritabil (medicamente antispasmodice, colonhidroterapie, hipnoză, consiliere psihologică, schimbări drastice în regimul alimentar) însă nici unul dintre acestea nu s-au dovedit foarte benefice.

În schimb, tratamentul actual, ce presupune administrarea de doze crescute de vitamina D, între 2.000-4.000 de unităţi, în funcţie de anotimp, pare să aducă schimbări benefice majore în starea de sănătate a pacientei, care nu mai resimte disconfortul specific acestei boli.


De asemenea, acest tratament pare să pună capăt şi depresiei şi stărilor emoţionale negative, după cum susţine persoana respectivă.

Cu toate acestea, nicio persoană nu trebuie să urmeze după ureche acest tratament cu vitamina D, deoarece excesul poate veni cu multe riscuri pentru sănătate. De aceea, este foarte important să vă adresaţi medicului înainte de a lua o decizie în acest sens.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: