Seminţele de dovleac în combinaţie cu fructe pot fi fel de eficiente ca somniferele

Dacă vrei să renunţi la somnifere şi să te bucuri de somn odihnitor, o alternativă eficientă ar putea fi consumul seminţelor de dovleac în combinaţie cu fructe!
  • Publicat:
Seminţele de dovleac în combinaţie cu fructe pot fi fel de eficiente ca somniferele

Dacă vrei să renunţi la somnifere şi să te bucuri de somn odihnitor, o alternativă eficientă ar putea fi consumul seminţelor de dovleac în combinaţie cu fructe!

Seminţele de dovleac sunt o sursă bogată de triptofan, 100 g conţinând 578 mg de din această substanţă. Triptofanul este un amino acid cu un rol vital în formarea melatoninei şi a serotoninei.

Triptofanul nu poate fi produs de către organism, deci trebuie să fie primit prin alimentaţie. Triptofanul din seminţele de dovleac este asemănător cu formula sa farmaceutică, folosită pentru a trata insomnia!

În timpul lunilor de iarnă, multe persoane sunt afectate de tulburări afective de sezon. Consumul alimentelor bogate în triptofan va creşte nivelul neurotransmiţătorilor necesari pentru a te simţi fericit şi a dormi mai bine. Cu cât patrunde mai mult triptofan în creier, cu atât mai multă serotonină se produce.

Un studii publicat în Nutritional Neuroscience recomandă consumul triptofanului sub forma seminţelor de dovleac şi arată că aceste este asemănător cu triptofanul farmaceutic utilizat pentru tratarea insomniei. Consumul seminţelor de dovleac cu câteva ore înainte de culcare, alături de un fruct ar putea oferi organismului cantitatea de triptofan necesară pentru a produce melatonină.

O porţie mică de carbohidraţi în combinaţie cu triptofanul permit substanţei să circule mai rapid spre celulele nervoase şi poate fi benefică pentru un somn de noapte odihnitor.

Studiul a mai arătat că participanţii au reuşit să facă faţă stresului mai uşor după ce au consumat triptofan din seminţele de dovleac. De exemplu, dacă există o lipsă de triptofan în organism, nu va fi produsă suficientă serotonină, iar nivelurile scăzute de serotonină sunt asociate cu o stare de spirit proastă şi chiar cu agresivitate în cazul anumitor persoane. Participanţii la studiu au raportat o ameliorare a stării de spirit. În plus, aceştia au declarat că perioade mai lungi de somn şi o mai bună sănătat mentală au condus la îmbunătăţirea vieţii sexuale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”