Pregătiţi-vă pielea pentru vară, trataţi venectaziile!

Primăvara este anotimpul ideal pentru a pregăti pielea pentru sezonul cald şi pentru a trata diverse probleme estetice.
  • Publicat:
Pregătiţi-vă pielea pentru vară, trataţi venectaziile!

Primăvara este anotimpul ideal pentru a pregăti pielea pentru sezonul cald şi pentru a trata diverse probleme estetice. Celulită, pete pigmentare, vergeturi, toate sunt in topul terapiilor estetice care se fac în această perioadă. De aceeaşi atenţie beneficiază şi venectaziile, micile vase de sânge sparte care pot afecta tenul, picioarele sau toracele.

“Vizibilitatea vaselor dilatate creează de obicei un prejudiciu estetic fără sa afecteze starea de sănătate. Tratamentul se face doar în scop estetic. Agravarea se produce lent în timp şi poate însoţi formarea de varice”, afirmă medicul dermatolog Mihaela Leventer.

De vină pentru aceste disconfort este moştenirea genetică a unui perete vascular cu probleme. Venectaziile apar însă şi în timpul sarcinii sau din cauza excesului ponderal. Cele de la nivelul tenului pot fi provocate sau agravate de terapiile neadecvate pe bază de cortizon.

“Tratamentul vinişoarelor dilatate de pe membre se poate face prin sclerozarea celor de dimensiuni mai mari, prin laser NdYag care citeşte vase de calibru sub 1 mm sau chiar cu ajutorul laserului Dye care citeşte şi vase foarte fine. Toate aceste tratamente efectuate în clinica noastră se recomandă să fie efectuate înainte de începerea sezonului cald şi sunt necesare şedinţe multiple pe aceeaşi zonă astfel încât să obţinem închiderea lor fără afectarea structurii pielii”, recomandă coordonatoarea Dr Leventer Centre.

În cazul în care aveţi în familie rude cu astfel de probleme, medicii vă sfătuiesc să apelaţi la ciorapii speciali care pot asigura o circulaţie bună la nivelul membrelor inferioare. Există însă şi alte măsuri pe care le puteţi lua pentru a evita venectaziile.

Ar trebui să consumaţi periodic vitamina C sau întăritori de perete vascular, ar trebui să evitaţi statul lânga surse de căldura care produc vasodilataţie, sportul care accentuează staza cum este schiul şi ar trebui să preferaţi mersul pe jos sau cu bicicleta. Băile reci-calde ale membrelor inferioare asigură drenajul venos, la fel odihna cu picioarele sprijinite pe o pernă la uşoară înălţime”, spune Mihaela Leventer.

Iar pentru un ten fără vinişoare roşii, tratament cu laser vascular V-beam Perfecta, este perfect pentru reducerea acestui aspect. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”