Postul poate provoca malnutritie proteica

Preparatele din soia pot inlocui, o scurta perioada, produsele din carne.
  • Publicat:
Postul poate provoca malnutritie proteica
Postul poate provoca malnutritie proteica

Preparatele din soia pot inlocui, o scurta perioada, produsele din carne

Postul poate duce la aparitia malnutritiei proteice, deoarece carnea si produsele animale sunt o sursa importanta de proteine, afirma medicii nutritionisti. De asemenea, specialistii subliniaza ca adoptarea unei astfel de diete poate duce si la aparitia anemiilor si a deficitului de vitamine din organism.

Abtinerea, chiar si pentru doua saptamani, de la astfel de preparate duce la aparitia unui dezechilibru al metabolismului, specifica specialistii.

„Desi individul isi poate lua proteinele si din alte parti, cum ar fi din produsele vegetale, calitatea lor este una mai slaba.

Exista, de asemenea, soia, care are un continut mult mai bogat in proteine, dar nu poate fi comparata cu preparatele din carne, iar astfel de produse pot inlocui doar o perioada preparatele de origine animala”, mentioneaza doctorul Ciprian Constantin, de la Fundatia pentru Alimentatie Sanatoasa.

Totodata, specialistul atrage atentia ca abtinerea de la carne si preparatele animale trebuie facuta de persoanele sanatoase.

„Pacientii care sufera de boli consumptive, cum ar fi neoplaziile, nu trebuie sa faca acest lucru. Astfel de persoane, care au un asemenea diagnostic, daca nu consuma proteine de calitate buna, li se agraveaza starea de sanatate. Nici in cazul copiilor nu este indicat sa fie adoptata o astfel de dieta, pentru ca le poate afecta procesul cresterii.

O alta categorie care nu ar trebui sa tina post sunt varstnicii, pentru ca o data cu trecerea timpului pot aparea anumite boli, iar o alimentatie neadecvata duce la inrautatirea afectiunii”, avertizeaza dr. Ciprian Constantin. Medicii nutritionisti precizeaza ca persoanele care doresc sa tina post trebuie mai intai sa consulte un medic specialist, pentru a vedea daca o alimentatie saraca in proteine le poate afecta sanatatea.

Vizioneaza filmul saptamanii recomandat de CSID: Regele elefant

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”