Peste 30% din populaţia planetei suferă de această boală

Aproape 2,1 miliarde de persoane - respectiv 30% din populaţia mondială -, din care peste 62% provin din ţările în curs de dezvoltare, sunt supraponderale sau suferă de obezitate, conform unui studiu american.
  • Publicat:
Peste 30% din populaţia planetei suferă de această boală

Aproape 2,1 miliarde de persoane – respectiv 30% din populaţia mondială -, din care peste 62% provin din ţările în curs de dezvoltare, sunt supraponderale sau suferă de obezitate, conform unui studiu american.

Obezitatea este o problemă care afectează pe toată lumea, indiferent de vârstă sau venituri, oriunde în lume”, a declarat Christopher Murray, directorul Institutului de evaluare a sănătăţii de la Universitatea din Washington, care a analizat datele obţinute din 188 de ţări.

Între 1980 şi 2013, proporţia persoanelor cu un indice de masă corporală (IMC) de peste 25 de puncte – limita dincolo de care oamenii sunt consideraţi supraponderali – a trecut, la nivel mondial, de la 28,8% la 36,9% în cazul bărbaţilor şi de la 29,8% la 38% în cazul femeilor, conform studiului.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân