(P) De la intestin sănătos la piele frumoasă nu e decât un singur pas!

Pielea iritată şi pătată, tenul lipsit de strălucire, erupţiile acneice care îţi dau bătaie de cap pot avea originea în interior? Răspunsul este DA: există o strânsă legătură între piele şi intestin.
  • Publicat:
(P) De la intestin sănătos la piele frumoasă nu e decât un singur pas!

Se spune că pielea, ca o oglindă fidelă, reflectă buna funcţionare a organismului şi, mai ales, a intestinului. Şi atunci, pielea iritată şi pătată, tenul lipsit de strălucire, erupţiile acneice care îţi dau bătaie de cap pot avea originea în interior? Răspunsul este DA: există o strânsă legătură între piele şi intestin.

Atât pielea, cât şi intestinul îndeplinesc un rol esenţial de barieră de apărare împotriva factorilor nocivi din mediul înconjurător şi în menţinerea echilibrului între flora microbiană normală, cu care trăim în simbioză, şi flora patogenă.

Pielea reacţionează la problemele intestinale. Să nu uităm că alergiile alimentare se manifestă adesea prin senzaţie de mâncărime şi erupţii la nivelul pielii. De asemenea, este demonstrat că mai mult de jumătate din persoanele care suferă de acnee asociază un dezechilibru al florei intestinale.(1) Problemele pielii pot fi consecinţa foarte vizibilă şi foarte supărătoare a dezechilibrului intestinal!

Dar care sunt factorii care pot afecta buna funcţionare a intestinului şi, mai ales, ce e de făcut?

Alimentaţie incorectă sau deficitară, precum şi administrarea antibioticelor pot avea ca rezultat perturbarea echilibrului florei intestinale. Consumul în exces de alimente rafinate, bogate în carbohidraţi şi sărace în fibre, grăsimile prăjite, băuturile carbogazoase îngreunează digestia şi sunt prelucrate în intestin pe căi ce favorizează dezvoltarea bacteriilor patogene şi, în acelaşi timp, dau naştere unor compuşi toxici care se acumulează.

Din intestin, substanţele nocive trec în sânge, producând o stare generală de intoxicaţie a organismului, cu manifestări variate, inclusiv la nivelul pielii.

Alergenii şi stresul sunt factori care şi ei afectează bariera intestinală şi contribuie la starea de intoxicaţie. În aceste condiţii, cât timp cauza problemelor de piele se află la interior, produsele cosmetice, oricât de complexe sau de scumpe ar fi, nu vor avea rezultatele aşteptate. Este nevoie de o nouă abordare!

LACTOFILTRUM® este o combinaţie unică de elemente active (lignină şi lactuloza) care acţionează din interior pentru a susţine sănătatea şi frumuseţea pielii.

Lignina ajută la detoxifierea organismului, adică fixează substanţele dăunătoare, cum ar fi alergenii, toxinele, bacteriile patogene, şi le elimină din intestin.
Lactuloza favorizează în mod selectiv dezvoltarea bacteriilor favorabile organismului (lactobacterii şi bifidobacterii), restabilind astfel echilibrul florei intestinale

Administrat în doze de 2-3 comprimate de 2 sau 3 ori pe zi, LACTOFILTRUM® reglează echilibrul intestinal şi susţine sănătatea şi funcţionarea organismului, astfel încât să te poţi bucura de o piele strălucitoare!

 

Află mai multe despre LACTOFILTRUM® accesând www.lactofiltrum.ro

1. Volkova LA, Khalif IL, Kabanova IN. Impact of impaired intestinal microflora on the course of acne vulgaris. Klin Med (Mosk) 2001;7939–7941/ http://www.fxmedicine.com.au/content/gut-skin-connection

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”