(P) Cum actioneaza suplimentele de slabit asupra organismului tau?

Iata la ce trebuie sa fii atenta pentru a alege produsul sigur pentru sanatatea ta
  • Publicat:
(P) Cum actioneaza suplimentele de slabit asupra organismului tau?

Iata la ce trebuie sa fii atenta pentru a alege produsul sigur pentru sanatatea ta!

Greutatea corectă este o preocupare din ce în ce mai prezenta in viata noastra. Viata in continua miscare, stresul zilnic, alimentatia dezechilibrata si lipsa unei activitati sportive constante isi pun amprenta asupra siluetei. Alegerea metodei potrivite de slabit depinde de mai multi factori: starea generala de sanatate, numarul de kilograme care trebuie topite, stilul de viata, preferintele alimentare si chiar nivelul de motivatie si vointa persoanei respective.

Alaturi de o dieta adecvata si un program de exercitii fizice, suplimentele naturale de slabit ajuta la arderea kilogramelor in plus in cazul persoanelor care au incercat diverse metode de slabit, fara rezultat. Suplimentele naturale stimuleaza metabolismul, scad apetitul si cresc senzatia de satietate, iar spre deosebire de medicamente, sunt mai sigure pentru sanatate.

Suplimentele de slabit fac parte din categoria suplimentelor alimentare si sunt, conform definitiei Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 1069 / 2007: „(…)produsele alimentare ale caror scop este sa completeze dieta normala şi care sunt surse concentrate de nutrienti sau alte substante cu efect nutritional ori fiziologic (…)”

Cum alegem un supliment de slabit?

Tentatia de a apela la suplimente de slabit este tot mai mare in prezent, avand in vedere ca si oferta de suplimente este foarte mare. Totodata, există o diferenţă mare de calitate între produsele de slabit existente pe piaţă. Cum le alegem insa pe cele potrivite?

Suplimentele de slabit contin substante cu efect nutritional si fiziologic, cum ar fi: aminoacizi, enzime,  acizi graşi esenţiali, pre şi probiotice, botanice si extracte botanice,  diverse alte substante biologic active, singure sau in asociere cu diferite vitamine si/sau minerale cu rol in controlul greutatii (vitamina B6, crom, magneziu, etc.).

Mecanismele de actiune prezentate in prospectele produselor sunt diferite de la caz la caz, de la accelerarea arderilor si a ratei metabolice, scaderea apetitului prin actiune la nivelul centrilor foamei si satietatii din hipotalamus, cresterea senzatiei de satietate la nivel digestiv, scaderea absorbtiei intestinale a glucidelor sau a lipidelor si scaderea poftei de dulce, la combaterea stresului si cresterea controlului emotional al alimentatiei, si a tonusului general al organismului.

Aflati de la Dr. Catrinel Macovei, medic primar specializat in Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, 6 criterii esenţiale pe baza carora sa ne fundamentam alegerea.

1. Este suplimentul aprobat in Romania? Pentru a fi aprobate, suplimentele se notifica  fie la Institutul de Bioresurse Alimentare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, fie la Institutul Naţional de Sănătate Publică, aparţinând de Ministerul Sănătăţii. Ca urmare, pe eticheta ar trebui sa apara: Aviz de notificare nr. .. din data… si forul care l-a avizat. Aceste institutii afiseaza lunar pe site-urile oficiale lista suplimentelor aprobate.

2. Eticheta trebuie sa fie in limba romana si sa contina informatii complete legate de compozitie, administrare, producator.

3. Care este eficienta reala? Exista studii medicale care sa sustina beneficiile si siguranta produsului? Afirmatiile de genul “produs miraculos, ..fara dieta, sau miscare…”de pe eticheta sau din reclama suna prea bine pentru a fi adevarate? Daca promisiunile nu suna rezonabil, probabil ca nici nu sunt.

4. Care sunt posibilele interactiuni si reactii adverse? Va interactiona acest supliment cu alte medicamente sau suplimente luate in mod curent? Poate reduce sau creste eficacitatea unui medicament? Poate creste riscul de sangerare si trebuie oprit inaintea interventiilor chirurgicale? Poate fi luat in timpul sarcinii sau al alaptarii? Pot lua acest supliment daca am diabet, hipertensiune arteriala, boala cardiaca, sau alta afectiune medicala?

5. Care este doza corecta pentru varsta si greutatea mea si pentru a avea eficienta maxima? Cat de repede ar trebui sa se vada efectele? Ce ar trebui sa fac daca nu apar beneficii sau apar efecte adverse? Cat timp pot folosi acest produs in siguranta?

6. Poate fi achizitionat din sursa sigura? Este preferabil din farmacii, magazine specializate, unde poti verifica anumite informatii. Unele suplimente pot contine substante active periculoase, care nu apar pe etichete. Nu primim intotdeauna ceea ce este pe eticheta.

Există astfel pe piaţă anumite suplimente de slăbit care sunt sigure pentru sănătatea ta şi care te pot ajuta să obţii un rezultat rapid. Acest lucru implică faptul că acestea au fost aprobate de autoritatea medicamentelor, iar efectul lor a fost testat şi verificat prin intermediul studiilor clinice. Acestea nu îţi promit că vei slăbi peste noapte fără să faci efort, ci sunt mai degrabă nişte ajutoare binevenite în cura de slăbire. Dieta şi sportul rămân principalele atuuri, dar suplimentele te ajută să arzi grăsimea mai repede fără să pierzi masă musculară.

XL-S Medical Fat Binder – aliatul tău în programul de scădere ponderală. Eficacitate dovedită clinic

XL-S Medical este liderul european în segmentul suplimentelor pentru slăbit, creat pentru a te ajuta să ajungi la greutatea ideală printr-o metoda naturală, complet sigură. XL – S Medical îţi completează stilul de viaţă având ca repere mese sănătoase şi echilibrate şi exerciţii fizice regulate. Vei observa personal rezultatele dorite în 10-15 zile.
Studiile clinice realizate în Germania au demonstrat că XL-S Medical ajută persoanele supraponderale să slăbească de trei ori mai mult decât urmând o dietă obişnuită, fără efecte secundare nocive cunoscute. În plus, datorită formulei inovatoare, produsele XL-S Medical nu creează dependenţă, aspect dovedit clinic.

Absorbţia grăsimilor – redusă cu până la 27%

De cele mai multe ori, rutina, stresul, alimentaţia dezechilibrată, aduc schimbări mari asupra corpului tău. Pe lânga acestea, nu aloci timpul necesar sportului, astfel că silueta ta suferă modificări. Excesul de greutate te expune la numeroase probleme de sănătate, cum ar fi bolile cardiace coronariene, diabetul, anumite tipuri de cancer, sindromul metabolic şi multe astfel de boli.

XL-S Medical Fat Binder este recomandat tuturor persoanelor supraponderale sau obeze, care conştientizează că o dietă bogată în grăsimi are impact negativ asupra greutăţii, dar au dificultăţi în a controla cantitatea de grăsime ingerată la fiecare masă.

Fiecare tabletă de XL-S Medical Fat Binder conţine Litramine™, un complex de fibre omologate, dovedit clinic că înglobează grăsimile, fiind derivat dintr-o sursă naturală şi organică, îmbogăţită cu vitaminele liposolubile A, D şi E. Administrat imediat după masă, XL-S Medical Fat Binder reduce cu până la 27% absorbţia caloriilor provenite din grăsimile alimentare, fără a avea efecte secundare. Este un instrument eficace pentru pierderea şi controlul greutăţii, atunci când este asociat cu o dietă săracă în calorii şi activitate fizică regulată.

„Suplimentele de slăbit testate amănunţit şi aprobate de autorităţile medicale reprezintă o alternativă viabilă, cu rezultate imediate atunci când sunt combinate cu un program adecvat de dietă şi exerciţii fizice. Suplimentele de slăbit pot contribui la creşterea ratei metabolice, la prevenirea adaptării biologice a organismului, la restricţia calorică impusă de dietă şi la gestionarea poftelor alimentare”, susţine Dr. Catrinel Macovei, Medic primar Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice.

Aşadar, ai o misiune simplă care începe cu o dietă sănătoasă, sport şi XL-S Medical Fat Binder!

Poţi găsi XL-S Medical Fat Binder pe site-ul Omega-Pharma  şi în farmaciile din toată ţara.

Nu uita: discută întotdeauna cu medicul sau cu farmacistul înainte de a cumpăra un supliment, pentru a vedea dacă este sigur şi potrivit pentru tine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”