Numărul de cazurilor de MELANOM la persoane sub 40 de ani a crescut ALARMANT. Află de ce!

Numărul cancerelor de piele înregistrează o creştere alarmantă la persoanele în vârstă de până la 40 de ani din Statele Unite, în ultimele decenii, potrivit unui studiu publicat săptămâna aceasta, care atribuie acest fenomen, parţial, folosirii saloanelor de bronzat.
  • Publicat:
Numărul de cazurilor de MELANOM la persoane sub 40 de ani a crescut ALARMANT. Află de ce!

Numărul cancerelor de piele înregistrează o creştere alarmantă la persoanele în vârstă de până la 40 de ani din Statele Unite, în ultimele decenii, potrivit unui studiu publicat săptămâna aceasta, care atribuie acest fenomen, parţial, folosirii saloanelor de bronzat, informează MEDIAFAX.

Cercetătorii au analizat statisticile medicale ale unor pacienţi cu vârstele între 18 şi 39 de ani, diagnosticaţi pentru prima dată cu melanom între anii 1970 şi 2009.

Oamenii de ştiinţă au constatat în această perioadă că incidenţa acestui tip de cancer a crescut de opt ori în rândul femeilor tinere şi de patru ori la bărbaţi.

În general, pe durata unei vieţi, riscul de melanom este mai mare la bărbaţi decât la femei, însă situaţia este inversată în cazul tinerilor adulţi şi al adolescenţilor, au precizat autorii acestui studiu, coordonat de medicul dermatolog Jerry Brewer de la Mayo Clinic din Statele Unite.

Citeşte mai multe pe MEDIAFAX.RO
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bătălia cu Alzheimer
Bătălia cu Alzheimer
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”