Motivul pentru care este bine să dormim dezbrăcaţi

Dormitul în pielea goală poate avea numeroase beneficii pentru organismul nostru, avertizează specialiştii.
  • Publicat:
Motivul pentru care este bine să dormim dezbrăcaţi

Dormitul în pielea goală poate avea numeroase beneficii pentru organismul nostru, avertizează specialiştii.

Se pare că nu ar trebui să ne învelim gros şi să dormim în haine călduroase, ci, mai degrabă, să scăpăm de hainele de pe noi. Există mii de motive ştiinţifice care arată de ce este recomandat să dormim dezbrăcaţi. 

Dormitul în pielea goală şi scăderea temperaturii adânceşte somnul şi face ca dimineaţa să ne simţim mult mai odihniţi, potrivit cercetării. 

Totodată, un mediu cu o temperatură crescută noaptea schimbă compoziţia grăsimilor din corpul bărbaţilor, acest lucru fiind asociat cu apariţia obezităţii. De partea celalată, atunci când dormim dezbrăcaţi, corpul arde energie pentru a se încălzi. Astfel, se ard grăsimile şi se pierde în greutate. 

De asemenea, în cazul bărbaţilor, purtarea chiloţilor poate cauza impotenţă, prin creşterea temperaturii la nivelul testiculelor, scrie Gândul.info.

În cazul femeilor, renunţarea la lenjeria intimă permite vaginului să respire, însă purtarea chiloţilor, are şi ea efectul benefic de creştere a temperaturii şi de sporire a procesului de hidratare a vaginului. Cu toate acestea, este recomandat ca în timpul somnului, acest organ să fie lăsat să respire, el hidratându-se pe tot parcursul zilei. 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”