Microsoft va rezolva problema cancerul în următorii 10 ani reprogramând celulele bolnave

Microsoft a promis că rezolva problema cancerului în următorii 10 ani folosind tehnlogia din spatele computerelor pentru a sparge codul celulelor bolnave pentru a putea fi readuse la starea de sănătate.
  • Publicat:
Microsoft va  rezolva problema cancerul în următorii 10 ani reprogramând celulele bolnave

Microsoft a promis că rezolva problema cancerului în următorii 10 ani folosind tehnlogia din spatele computerelor pentru a sparge codul celulelor bolnave pentru a putea fi readuse la starea de sănătate.

Într-o schimbare neaşteptată de direcţie pentru gigantul IT, compania a creat o “mică armată” cooptând cei mai buni biologi, programatori şi engineri din lume care se ocupă de cancer ca şi cum ar fi un virsus în sistemul unui computer.

În această vară, Microsoft a deschid primul laborator unde va testa descoperirile oamenilor de ştiinţă care au creat o hartă uriaşă a modului în care funcţionează sistemul celular. Aceştia lucrează la un computer creat din DNA care ar putea trăi în interiorul celulelor şi ar putea căuta defecte în sistemul acestor, asemeni cancerului. În momentul în care ar descoperi astfel de urme, sistemul s-ar restarta şi ar îndepărta toate celulele bolnave.

Chirs Bishop, şeful de laborator al Microsoft Research, explică: „Cred că este un lucru normal ca Microsoft să se implice în acest proiect pentru că avem o experienţă uriaşă în domeniul informaticii, iar cancerul poate fi privită ca o problemă de calcul. Nu este doar o simplă analogie, este un raţionament de tip matematic. Biologia şi informatica sunt discipline care ar putea părea opuse, dar de fapt au multe legături la un nivel fundamental.”

Echipa de cercetători de la Microsoft dezvoltă computere moleculare create din DNA care se comportă ca un doctor care identifică şi distruge celulele canceroase.

Cinci semne ale cancerului pe care nu ar trebui să le ignori:

1. Orice pierdere bruscă în greutate, fără a ţine dietă
2. Urme de sânge în urină sau scaun
3. Tuse cu urme de sânge
4. O umflătură la nivelul sânilor, coapsei, testiculelor, gâtului sau axilei
5. Dureri puternicice şi inexplicabile

Andrew Philips, coordonatorul echipei de cercetători, explică: „Este un obiectiv pe termen lung, dar cred că va fi posibil din punct de vedere tehnic ca în 10 ani să creăm un sistem molecular inteligent care va detecta boala.”
Doctorul Jasmin Fischer, cercetător şi profesor la Universitatea Cambridge observ[: „Dacă putem controla şi regla cancerul atunci devine ca orice altă boală cronică şi rezolvăm problema. „

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Constandache
Alexandra Constandache este redactor “Ce se întâmplă, doctore?”. Pasionată de tot ceea ce înseamnă sănătate, frumuseţe, psihologie şi terapii alternative, Alexandra Constandache a găsit în cadrul echipei “Ce se întâmplă, doctore?” cadrul perfect pentru a explora subiecte interesante ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”