Mergi mult pe jos? Iată cum te poate feri acest obicei de cancerul de sân

femeile trecute de vârsta de 50 de ani, care merg pe jos în fiecare zi, au cu 14% mai puţine şanse de a suferi de cancer mamar, întrucât o plimbare în pas vioi poate reduce considerabil riscul de a dezvolta această boală.
  • Publicat:
Mergi mult pe jos? Iată cum te poate feri acest obicei de cancerul de sân

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, femeile trecute de vârsta de 50 de ani, care merg pe jos în fiecare zi, au cu 14% mai puţine şanse de a suferi de cancer mamar, întrucât o plimbare în pas vioi poate reduce considerabil riscul de a dezvolta această boală.

De asemenea, femeile care desfăşoară activităţi fizice intense au parte de protecţie dublă, iar riscul de a suferi de cancer mamar scade cu 25%. Studii anterioare au arătat beneficiile exerciţiilor fizice, dar oamenii de ştiinţă spun că acest studiu este primul care examinează avantajele mersului pe jos.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la aceste concluzii după ce au studiat 73.615 femei aflate la postmenopauză, dintre care 4,760 au fost diagnosticate cu cancer mamar pe parcursul cercetării, care s-a desfăşurat pe o perioadă de 17 ani.

Explicaţia acestor beneficii ale mersului pe jos asupra riscului de a dezvolta cancer de sân constă în faptul că acest obicei ajută la îndepărtarea grăsimii corporale, care poate produce hormonii ce stimulează cancerul precum estrogenul şi insulina.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030