Excesul de zahăr ne amărăşte viaţa!

Excesul de zahăr te poate îmbătrâni şi îţi poate scurta viaţa, potrivit unor noi studii pe animale realizate de Roger B. McDonald şi colegii săi de la Universitatea Davis din California. În cadrul unei serii recente de experimente, experţii au descoperit pe cobaii cărora li s-a permis să mănânce cât zahăr tos au vrut, că au înregistrat decese timpurii.
  • Publicat:
Excesul de zahăr ne amărăşte viaţa!

Excesul de zahăr te poate îmbătrâni şi îţi poate scurta viaţa, potrivit unor noi studii pe animale realizate de Roger B. McDonald şi colegii săi de la Universitatea Davis din California.

În cadrul unei serii recente de experimente, experţii au descoperit pe cobaii cărora li s-a permis să mănânce cât zahăr tos au vrut, că au înregistrat decese timpurii.

Cobaii cărora li s-a permis doar 60% trăit cu 45% mai mult decât cei care nu au avut restricţii.

O explicaţie poate fi aceea că şobolanii care au trăit mai mult au mâncat mult mai puţine calorii; reducerea caloriilor este cu siguranţă o metodă de a prelungi supravieţuirea la animale, dar asta nu a fost tot. Zahărul a avut un potenţial letal mai mare, raportat la acelaşi nivel caloric, decât carbohidraţii de amidon.

Cobaii care au mâncat un număr egal de calorii din amidon, aşa cum se găseşte acesta în pâine şi cereale, au depăşit cu 20% durata de viaţă a celor care au consumat zahăr în exces.

Cercetătorii au tras concluzia că excesul de zahăr dă naştere în cele din urmă unor substanţe chimice bogate în radicali liberi care dau peste cap proteinele şi accelerează procesul de îmbătrânire, conducând la boli şi moarte prematură. Cercetătorii spun că aceleaşi modificări biochimice dăunătoare, suferite de animalele de laborator, au loc şi în cazul oamenilor!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”