Embolizarea adenomului de prostată, o soluţie eficientă şi fără riscuri

Tehnica embolizării adenomului de prostată este o soluţie terapeutică modernă, la fel de eficientă ca şi soluţia clasică, chirurgicală, dar care elimină riscurile, complicaţiile şi discomfortul celei din urmă. Pacientul stă în spital 3 ore şi îşi poate relua activitatea a doua zi
Embolizarea adenomului de prostată, o soluţie eficientă şi fără riscuri

Afecţiunile prostatei sunt unele dintre cele mai frecvente boli ale  sexului masculin, întâlnită la peste 50% dintre bărbaţii cu vârsta peste  50 de ani.

Dacă tratamentul medicamentos nu este eficient, sunt necesare alte soluţii terapeutice, chirurgicale. Embolizarea arterelor prostatice este o soluţie terapeutică relativ nouă (2000), ce aparţine Radiologiei Intervenţionale, fiind descrisă pentru prima dată de DeMeritt.

Ea constă în închiderea vaselor de sânge ce alimentează adenomul de prostată şi se efectuează endovascular, adică prin interiorul vaselor de sange.

„Tehnica embolizării adenomului de prostată este o soluţie terapeutică modernă, la fel de eficientă ca şi soluţia clasică, chirurgicală, dar care elimină riscurile, complicaţiile şi disconfortul celei din urmă. Pacientul stă în spital 3 ore şi îşi poate relua activitatea a doua zi”, explică Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog.

Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională ARES continuă seria trainingurilor de specialitate printr-un seminar aplicat, pe tema embolizării adenomului de prostată, Cursul susţinut de către Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog, a punctat aspecte teoretice şi practice privind efectuarea unei intervenţii de ultimă generaţie – embolizarea adenomului de prostată. Aceasta este o alternativă mult mai confortabilă pentru pacient, deoarece nu implică anestezie, tăieturi şi perioadă de spitalizare pentru recuperare.

Noutatea intervenţiei şi expertiza medicului român au suscitat interesul specialiştilor, iar evenimentul s-a bucurat de participarea a 17 medici radiologi din ţări precum Olanda, Italia, Germania şi Portugalia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Rareș Nechifor - Medic primar radiologie intervențională
Dr. Rareș Nechifor este medic primar radiolog cu competență în Radiologie Intervențională. Este supraspecializat în proceduri de radiologie intervențională, terapie endovasculară și neuroradiologie intervențională. Dr. Nechifor este primul membru român al CIRSE – Societatea Europeană ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”