De ce este sănătos să ai plante în casă

Plantele verzi ar trebui să fie nelipsite din orice casă, atât datorită aspectului, cât şi a beneficiilor pentru sănătatea locuitorilor. Studiile realizate în laborator arată că, într-o încăpere de 12 mp, o singură plantă mare poate reduce conţinutul de poluanţi cu 25%.
  • Publicat:
De ce este sănătos să ai plante în casă

Plantele verzi sunt unul dintre elementele cele mai importante ce pot reduce conţinutul de poluanţi dintr-o încăpere şi pot împrospăta aerul.

Ele acţionează ca aer condiţionat natural, influenţează umiditatea şi reduc zgomotul şi praful sau poluanţii din aer. Datorită lor locuitorii casei au un somn liniştit, un nivel de stres mai scăzut şi o capacitate de concentrare mai mare.

Capacitatea de ventilaţie diferă însă, în funcţie de mai mulţi factori, precum numărul de persoane, materialele de construcţii existente sau sistemele de ventilaţie.

”Plantele verzi ar trebui să fie nelipsite din orice casă, atât datorită aspectului, cât şi a beneficiilor pentru sănătatea locuitorilor. Astfel, studiile realizate în laborator arată că, într-o încăpere de 12 mp, o singură plantă mare poate reduce conţinutul de poluanţi cu 25%. Varietatea de plante verzi este mare, însă românii preferă câteva specii. În top se află crinul păcii, urmat de feriga de ghiveci, iedera, calathea şi zamioculcasa declarat Mugurel Horia-Rusu, Directorul General al Hornbach.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030