Crema revoluţionară prin care poţi spune adio părului cărunt

Părul cărunt ar putea deveni în curând doar o amintire, sunt de părere câţiva cercetători europeni care susţin că au descoperit un tratament inovativ de împiedicare a apariţiei firelor albe de păr. Potrivit acestora, albirea părului survine pe fondul stresului oxidativ şi a acumulării de peroxid de hidrogen în folilulul pilos, având drept urmare albirea firului de păr de la interior spre exterior.
  • Publicat:
Crema revoluţionară prin care poţi spune adio părului cărunt

Părul cărunt ar putea deveni în curând doar o amintire, sunt de părere câţiva cercetători europeni care susţin că au descoperit un tratament inovativ de împiedicare a apariţiei firelor albe de păr.


Potrivit acestora, albirea părului survine pe fondul stresului oxidativ şi a acumulării de peroxid de hidrogen în folilulul pilos, având drept urmare albirea firului de păr de la interior spre exterior.

Cercetătorii din Marea Britanie şi Germania au creat însă o cremă care a fost testată pe pacienţii cu vitiligo, afecţiune ce se manifestă prin depigmentarea pielii în anumite zone ale corpului.

Experţii cred însă că această cremă ar putea avea efecte benefice şi în cazul încărunţirii părului. În combinaţie cu calciul, crema numită pseudocatalază a oferit rezultate semnificative în ceea ce priveşte tratamentul bolii de piele vitiligo, iar aceste rezultate, cred inventatorii, ar putea rămâne valabile şi în prevenirea albirii firelor de păr.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030