Ciuperca Ganoderma lucidum favorizează slăbirea

Ciuperca Ganoderma lucidum, folosită în medicina tradiţională chineză pentru întărirea sănătăţii şi la tratarea diabetului, favorizează şi pierderea în greutate, susţin autorii unui studiu.
  • Publicat:
Ciuperca Ganoderma lucidum favorizează slăbirea

Ciuperca Ganoderma lucidum, folosită în medicina tradiţională chineză pentru întărirea sănătăţii şi la tratarea diabetului, favorizează şi pierderea în greutate, susţin autorii unui studiu, realizat pe şoareci, apărut marţi în revista britanică ‘Nature’, relatează EFE.

Descoperirea ar putea fi extrem de utilă în combaterea unor boli precum obezitatea, susţin cercetătorii de la Universitatea Chang Gung din Taiwan, subliniind însă că este nevoie de studii mai aprofundate pentru a confirma concluziile testelor lor.

Ei au analizat şoareci cu o alimentaţie bogată în grăsimi, în care s-a adăugat şi extract de Ganoderma lucidum. Echipa de oameni de ştiinţă, condusă de profesorul Hsin-Chih Lai, a observat că regimul alimentar cu multe grăsimi provoca un dezechilibru al florei intestinale al rozătoarelor, care pierdeau însă în greutate.

Obezitatea este una dintre cele mai grave probleme de sănătate la nivel mondial, afectând peste 500 de milioane de persoane, în timp ce 1,4 miliarde de oameni sunt supraponderali, aminteşte EFE.

sursa: Agerpres
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”