Cifre îngrijorătoare: unul din 10 copii suferă de ADHD

Un raport al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite relevă un fapt îngrijorător: numărul copiilor care suferă de deficit de atenţie în STatele Unite aproape că s-a dublat în ultimii 10 ani.
  • Publicat:
Cifre îngrijorătoare: unul din 10 copii suferă de ADHD

Un raport al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite relevă un fapt îngrijorător: numărul copiilor care suferă de deficit de atenţie în Statele Unite aproape că s-a dublat în ultimii 10 ani.

“În prezent există aproximativ 6.4 milioane de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani diagnosticaţi cu ADHD, acest număr fiind unul de proporţii astronomice”, este de părere Dr. William Graf, medic pediatru la Universitatea Yale.

ADHD (hiperactivitatea cu deficit de atenţie) este una dintre cele mai răspândite tulburări mentale cu caracter ereditar la copiii de vârstă şcolară şi, potrivit estimărilor, afectează pe plan global între 3-5% dintre copii, cu o incidenţă mai crescută în rândul băieţilor.

ADHD poate fi recunoscută prin manifestarea a 3 simptome majore: impulsivitatea, hiperactivitatea şi neatenţia.

Un alt aspect care trebuie să dea de gândit în urma acestui raport îl reprezintă medicaţia administrată acestor copii, care, deşi este o soluţie de moment, poate avea repercusiuni asupra sănătăţii în perioada adultă.

Specialiştii subliniază că diagnosticul dat pentru această afecţiune trebuie să fie unul responsabil, bazat pe informaţii obiective, iar părinţii care sesizează un comportament impulsiv al copilului să mai aştepte o perioadă, deoarece ceea ce ar putea fi o lipsă de maturitate normală, poate fi diagnosticat greşit drept ADHD.

Sursa: MedicalDaily
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”