Cercetătorii sfătuiesc bărbaţii să se căsătorească cu femei mai inteligente, pentru a învinge demenţa

Dacă un bărbat îşi doreşte o viaţă lungă, el ar trebui să se căsătorească cu o femeie mai inteligentă, recomandă oamenii de ştiinţă.
  • Publicat:
Cercetătorii sfătuiesc bărbaţii să se căsătorească cu femei mai inteligente, pentru a învinge demenţa

Dacă un bărbat îşi doreşte o viaţă lungă, el ar trebui să se căsătorească cu o femeie mai inteligentă, recomandă oamenii de ştiinţă. Experţi în demenţă au declarat că un partener inteligent poate acţiona ca factor de diminuare a riscului de boală.

Lawrence Whalley, profesor emerit în sănătate mintală de la Colegiul de Medicină şi profesor în Ştiinţe Biologice la Universitatea din Aberdeen, explică: „Problema este că unui băiat nu i se spune ce ar trebui să facă dacă vrea să trăiască o viaţă mai lungă, dar ce ar trebui să facă este să se căsătorească cu o femeie inteligentă.”

Demenţa afectează aproximativ 35 de milioane de persoane la nivel mondial, iar 7,7 milioane de noi cazuri sunt diagnosticate în fiecare an. Dar cercetătorii au arătat stimularea intelectuală poate păstra creierul activ şi poate fi de ajutor în oprirea dezvoltării simptomelor de demenţă şi boala Alzheimer.

În trecut, cercetătorii au indicat că activităţi precum cuvintele încrucişate, lectura şi vizitarea muzeelor pot fi benefice în reducerea riscului de a dezvolta o astfel de afecţiune. Profesorul Lawrence Whalley argumentează că un partener care iniţiază o conversaţie interesantă şi provocatoare ar putea ajuta, de asemenea, şi la prevenirea bolii Alzheimer. Un eveniment tragic cum ar fi pierderea unui membru al familie la o vârstă fragedă ar putea avea un efect semnificativ asupra sănătăţii  mentale a unui individ o dată cu trecerea timpului.

„Studiile au arătat că moartea mamei, înainte ca copilul să împlinească vârsta de cinci ani, va fi mai târziu un factor foarte important al riscului de demenţă. Dar, un părinte pozitiv, o atenţie mai mare acordată educaţiei şi un mediu prielnic în copilărie au un efect de absorbţie a riscului de demenţă după 70 sau 80 de ani”, explică profesorul Lawrence Whalley.

Profesorul Margaret Rayman, care predă nutriţie la Universitatea din Surrey, a adăugat că un stil de viaţă sănătos poate diminua riscul de demenţă şi a recomandat persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani să apeleze la vitamina B13 pentru a-şi păstra mintea clară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân