Ce efecte are consumul de cafea asupra ficatului

Studii recente arată că bolile ficatului pot fi prevenite şi printr-un consum regulat de cafea!
  • Publicat:
Ce efecte are consumul de cafea asupra ficatului

Studii recente arată că bolile ficatului pot fi prevenite şi printr-un consum regulat de cafea. Potrivit unui raport al Institutului American pentru Cercetarea Cancerului, consumul a 3-4 ceşti de cafea în fiecare zi ar putea reduce semnificativ riscul de cancer la ficat.

În raportul Dietă, nutriţie, activitate fizică şi cancer la ficat se constată că un consum de cafea moderat poate reduce riscul de cancer la ficat, o boală care este a doua cauză a deceselor provocate de cancer la nivel mondial, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În Europa, sunt diagnosticate anual aproximativ 63.500 de cazuri noi de cancer hepatic, se arată într-un studiu publicat în 2012 în revista ştiinţifică European Journal of Cancer.

Cafeaua conţine o varietate de compuşi naturali care sunt în prezent studiaţi pentru potenţialul lor anticancerigen.

„De exemplu, se poate acţiona asupra enzimelor hepatice care elimină substanţele cancerigene”, a declarat dr. Stephen Hursting, cercetător la Universitatea din Carolina de Nord Chapel Hill.

„Încă nu este posibilă determinarea cantităţii sau a modului de preparare care oferă o protecţie optimă, deoarece cafeaua este consumată în o varietate de moduri”, a adăugat acesta.
 
Analizând colectiv 34 studii care au implicat peste 8,2 milioane de persoane şi peste 24.500 de cazuri de cancer la ficat, noul raport prezintă cele mai revizuite date globale de cercetare în profunzime care corelează dieta, activitatea fizică şi greutatea cu riscul de a dezvolta cancer la ficat.

Acesta continuă raportul CUP (Fondul Mondial pentru Cercetarea Cancerului şi Actualizarea Permanentă a Proiectelor) din 2013, în care s-a precizat că proprietăţile cafelei oferă protecţie împotriva cancerului de endometru.

 
Concluziile actualului raport oferă sprijin suplimentar echipei de cercetare, care sugerează că un consum de cafea moderat (3-5 ceşti pe zi) poate reduce riscul de a dezvolta cancer la ficat.

Află mai multe despre beneficiile consumului de cafea pe www.desprecafea.info.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”