Calitatea somnului, influenţată de ceea ce mâncăm

Persoanele care au o dietă foarte variată, consumând alimente din toate categoriile, se pare că au o sănătate mai bună decât restul şi, în plus, dorm mai bine. Potrivit unui studiu derulat la Perelman School of Medicine din cadrul University of Pennsylvania, ceea ce mâncăm zi de zi determină mai apoi calitatea somnului.
  • Publicat:
Calitatea somnului, influenţată de ceea ce mâncăm

Persoanele care au o dietă foarte variată, consumând alimente din toate categoriile, se pare că au o sănătate mai bună decât restul şi, în plus, dorm mai bine.

Potrivit unui studiu derulat la Perelman School of Medicine din cadrul University of Pennsylvania, ceea ce mâncăm zi de zi determină mai apoi calitatea somnului.

Experţii americani au  realzat un studiu la finele căruia au constatat că persoanele care dorm între 7 şi 8 ore pe noapte, durata de somn recomandată în cazul adulţilor, sunt cele care mănâncă sănătos şi sunt într-o stare generală bună.

Aceia care dorm mai mult de 8 ore sau mai puţin de 7 ore sunt cei care nu au o alimentaţie foarte diversificată şi nici starea de sănătate nu este foarte bună.

Sursa: Medicalnewstoday.com

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”