Cafeaua, un antidot neaşteptat pentru ochii obosiţi

Exerciţiile fizice pot obosi ochii la fel de mult ca şi muşchii, dar cafeau îi poate revigora, conform unui studiu realizat de cercetători internaţionali.
  • Publicat:
Cafeaua, un antidot neaşteptat pentru ochii obosiţi

Exerciţiile fizice pot obosi ochii la fel de mult ca şi muşchii, dar cafeau  îi poate revigora, conform unui studiu realizat de cercetători internaţionali.

O echipă de oameni de ştiinţă din patru ţări a găsit  primele dovezi că mişcările oculare rapide îşi încetinesc frecvenţa atunci când organismul este obosit.

„Aceste rezultate sunt importante, deoarece ochii noştri trebuie să se mişte rapid pentru a capta informaţii noi. Dar există speranţă pentru cei care beau cafea, deoarece aceste tulburări vizuale pot fi prevenite prin consumul de cofeină „, a explicat coordonatorul studiului, dr. Nicholas Gant, de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă.

În cadrul studiului, ciclişti au fost analizaţi în laborator timp de trei ore, apoi a fost testat controlul creierului asupra sistemului visual cu ajutorul unor camera specializate. În urma acestui experiment s-a observat că oboseala picioarelor are efect şi asupra ochilor, încetinindu-le mişcarea. Se pare că efortul fizic cauzează un dezechilibru neurochimic, care se răspândeşte în sistemele de control ale creierului.

Vestea bună este că şi o doză mica de cofeină poate restabili echilibrul chimic, ajutând semnalele de la creier să ajungă la ochi. Aşa că, data viitoare o să ştii că după un sesiune intensă de exerciţii şi ochii tăi vor fi puţin mai obosiţ nu doar muşchii!

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân