Anticoncepţionalele deformează realitatea?

Femeile căsătorite cu bărbaţi ale căror chipuri nu sunt considerate atrăgătoare devin mai puţin satisfăcute de relaţia lor după ce încetează să mai ia anticoncepţionale.
  • Publicat:
Anticoncepţionalele deformează realitatea?

Femeile care îşi cunosc soţii în perioada în care iau anticoncepţionale îi pot găsi pe aceştia mai puţin atrăgători după ce încetează să mai ia pilulele contraceptive, potrivit unui studiu, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Femeile căsătorite cu bărbaţi ale căror chipuri nu sunt considerate atrăgătoare devin mai puţin satisfăcute de relaţia lor după ce încetează să mai ia anticoncepţionale. În cazul bărbaţilor consideraţi frumoşi, satisfacţia soţiilor acestora privind relaţia creşte după ce renunţă la pilulele contraceptive.

Rezultatele studiului sugerează existenţa unor implicaţii neintenţionate ale contraceptivelor hormonale privind relaţiile personale ale femeilor, potrivit cercetătorilor din Florida, care au publicat rezultatele în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Studiul a urmărit 48 de cupluri pe durata a patru ani de căsnicie şi alte 70 de cupluri pe durata unui an.

Cercetătorii au întrebat cuplurile despre metodele de contracepţie folosite, satisfacţia legată de căsnicie şi satisfacţia sexuală. De asemenea, aceştia au folosit un grup de „juraţi” pentru a clasifica gradul de atractivitate al bărbaţilor din studiu, folosind fotografii ale acestora.

„Potrivit datelor studiului, femeile care foloseau contraceptive hormonale când au intrat într-o relaţie cu soţii lor au fost mai puţin satisfăcute de căsnicie când au încetat să ia anticoncepţionale, dacă soţul lor avea un chip mai puţin atrăgător, dar erau mai satisfăcute dacă partenerul avea o figură mai frumoasă”, au spus cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă cred că efectul apare deoarece progesteronul şi estrogenul din pilulele contraceptive afectează fertilitatea feminină şi lucrurile pe care femeile le caută la un partener. Savanţii cred că aceste contraceptive afectează procesele biologice asociate cu preferinţele femeilor pentru anumite trăsături genetice care, la rândul lor, pot fi reduse la atractivitatea chipului masculin.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”