1 din 4 cupluri se confruntă cu problema infertilităţii

Infertilitatea este o afecţiune frecventă în România, fiind întâlnită la 10-15% din cuplurile de vârstă reproductivă
  • Publicat:
1 din 4 cupluri se confruntă cu problema infertilităţii

Infertilitatea este o afecţiune frecventă în România, fiind întâlnită la 10-15% din cuplurile de vârstă reproductivă, arată rezultatele obţinute în 2016 de o clinică de fertilitate de la noi din ţară.

Pe de altă parte, cuplurile sunt tot mai informate şi nu mai amână rezolvarea situaţiei, adresându-se specialiştilor înainte de 35 de ani, când şansele de succes sunt mai mari.

Statitsticile arată că aproximativ 70% dintre femeile care apelează la procedura de fertilizare in vitro au vârste de până în 37 de ani, iar 20% se încadrează în categoria de vârstă 38-40 de ani. Rata de succes a procedurilor FIV, pe categorii de vârstă, este de 43,68% pentru pacientele cu vârsta până în 37 de ani şi de 36,54% pentru cele cu vârsta între 38-40 de ani.

Din cele 70 de proceduri FIV realizate în 2016 la clinica respectivă, pe baza Programului Naţional FIV/ET, subvenţionat de Ministerul Sănătăţii, s-au obţinut 38 de sarcini clinice, ceea ce înseamnă o rată de succes de 54,28%.

În România, 1 din 4 cupluri se confruntă cu problema infertilităţii. Principalele cauze ale acestei afecţiuni sunt atât de natură medicală (scădere a rezervei ovariene, afecţiuni ginecologice netratate), cât şi modul de viaţă necorespunzător, care include stresul, alimentaţia nesănătoasă şi fumatul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân