Vindecarea reconectivă, o alt fel de terapie!

Îmi fusese recomandată pentru fiul meu această, să-i zicem terapie, în urmă cu ceva timp, dar nu ajunsesem să o încerc. Însă atunci când am aflat că Dr. Eric Pearl, americanul care o scosese la lumină, vine în România, primul lucru pe care l-am făcut a fost să trimit un mail organizatorilor.
  • Publicat:
Vindecarea reconectivă, o alt fel de terapie!

Îmi fusese recomandată pentru fiul meu această, să-i zicem terapie, în urmă cu ceva timp, dar nu ajunsesem să o încerc.

Însă atunci când am aflat că Dr. Eric Pearl, americanul care o scosese la lumină, vine în România, primul lucru pe care l-am făcut a fost să trimit un mail organizatorilor.

Nu mă aşteptam ca la celălalt capăt al firului să dau peste o doamnă care, din prima clipă, părea că mi-e prietenă de-o viaţă. Andra Ivanov, practician acreditat pentru Vindecare Reconectivă, mi-a facilitat interviul cu unul dintre cei mai fascinanţi oameni ce mi-a fost dat să întâlnesc.

Povestea, pe scurt, e cam aşa: Dr. Eric Pearl avea o carieră strălucită de chiropractor în Los Angeles, când o serie de întâmplări bizare, l-au făcut să înţeleagă că avea mult mai multe de oferit din punct de vedere al vindecării. Pacient după pacient mărturiseau vindecări incredibile de la cancer, epilepsie, paralizie cerebrală sau alte boli grave, doar pentru că Dr. Pearl ţinuse mâinile în apropierea corpului lor. 

Încercând să înţeleagă ce I se întâmpla, Eric a consultat numeroşi oameni importanţi în domeniul ştiinţei, medicinei sau spiritualităţii, realizând, de fapt, că nimeni nu îi poate oferi un răspuns. Sprijinit de cercetători afiliaţi unor instituţii prestigioase precum Harvard, Yale sau Stanford, Dr. Pearl a realizat studii inovatoare cu privire la frecvenţele vindecării reconective şi impactul lor asupra oamenilor, o abordare holistică ce transcende “energia vindecătoare” şi ritualurile şi tehnicile ei complexe (unul dintre studii arată că 10 minute de vindecare reconectivă echivalează cu efectul asupra corpului a 2 ore de kinetoterapie).

Rezultatele surprinzătoare, alături de cel care a dezvoltat acest program, au fost prezente în toată media de peste ocean – de la emisiunile lui Dr. Oz, la CNN sau The New York Times. Iar cartea în care Eric îşi descrie experienţa descoperirii acestor frecvenţe inteligente –  “Reconectarea – vindecă-i pe alţii, vindecă-te pe tine” a fost bestseller, fiind tradusă în peste 39 de limbi şi recomandată de Deepak Chopra sau Wayne Dyer.

Întâlnirea cu Eric

Am descoperit, la interviu, o persoană caldă, căreia nu i-am putut aproxima vârsta, cu cercei în urechi şi privire pătrunzătoare. Aşa cum mi-a mărturisit şi în interviu, da, Eric nu este genul de “vindecător” tradiţional care spune mantre, umblă îmbrăcat în alb sau poartă cristale după el.

CSÎD: Cum descrii procesul Vindecării Reconective unei persoane care n-a auzit niciodată de asta sau frecvenţe inteligente, energii sau alte lucruri de genul ăsta?

Eric Pearl: Astăzi avem o înţelegere extinsă cu privire la acele lucruri din care suntem alcătuiţi, atât noi cât şi lumea, universul. ştim că la baza a tot ceea ce există e energia. Astfel, Vindecarea Reconectivă ne permite să interacţionăm cu energia universului într-un mod mult mai conştient. A o folosi, într-un anumit fel, şi, simultan, a o accesa într-un mod mai extins, ne ajută să ne întoarcem la o stare de echilibru. Prin echilibru, înţeleg sănătate, nu doar un concept limitat al sănătăţii, cum ar fi o vindecare fizică, sau una mentală, sau una emoţională, ci un echilibru care le încorporează pe toate. E mai mult decât Reiki, Jo-Rei, Jin-Shin, Chi Kung, e mai mult decât tehnicile noastre de vindecare prin intermediul energiei.

CSÎD: Spune-mi dacă te-ai gândit la tine ca fiind “ales” să ajungi să descoperi aceste frecvenţe. Erai un chiropractician cunoscut, cum de ai ajuns la Vindecarea Reconectivă?

E.P.: Într-o noapte m-am trezit cu veioza aprinsă, cu uşa deschisă şi parcă cineva era cu mine în casă. Îmi dau seama cât de ciudat sună, însă şi mai ciudat a fost când, după acea întâmplare, am mers, în mod normal la cabinet. Iar pacienţii mei au început să-mi spună că, în timp ce eu lucram cu ei, au simţit ca şi cum cineva s-ar uita la ei. Au simţit ca şi cum ar fi fost mai multe mâini aşezate pe ei şi că senzaţia era una foarte relaxantă. Când îmi ţineam mâinile lângă ei, degetele lor se mişcau, ochii lor se mişcau, li se mişcau mâinile şi picioarele.

Iar când s-au ridicat, au deschis ochii şi mi-au spus că au văzut culori pe care nu le mai văzuseră înainte, au simţit mirosuri de flori pe care nu le-au mirosit niciodată. Am avut pacienţi care au avut parte de nişte vindecări de neimaginat. Mă sunau părinţii pacienţilor, medicii lor să mă întrebe ce le-am făcut. Iar eu spuneam într-una că nu am făcut nimic, că nu ştiu ce s-a întâmplat. Şi, curând, au început să vină la mine oameni care mă rugau să-i învăţ cum să facă asta. Iar eu am spus: “Păi nu ştiu cum să predau asta. Eu doar stau, îmi mişc mâinile în aer, iar oamenii se vindecă”. Le-am spus ”Mergeţi voi afară, mişcaţi-vă mâinile în aer şi spuneţi-mi apoi ce zic vecinii despre voi…”.

CSÎD: Crezi că tot ceea ce ţi s-a întâmplat are vreo legătură cu faptul că mama ta a experimentat moartea clinică la naşterea ta?

E.P.: Nu ştiu ce să zic. Obişnuiam să-mi spun că nu ştiu de ce aş fi fost selectat să fac asta, adică nu am acea personalitate spirituală, nu sunt întotdeauna persoana cea mai agreabilă sau răbdătoare, şi ştii…Îmi place să mă distrez, să beau câteva pahare, să spun glume deochiate, îmi place să mă bucur de viaţă şi să o trăiesc. Dar mi-am dat seama că poate rolul meu se explică tocmai datorită acestor aparente imperfecţiuni, a naturii şi a personalităţii mele. Pentru că oamenii încearcă…ei vor atât de mult să devină vindecători şi se gândesc că trebuie să ajungă destul de speciali, destul de spirituali, destul de merituoşi. Şi voi vă puteţi uita la mine şi să vă spuneţi “Păi, dacă tipul ăla poate s-o facă, pot şi eu”.

Deci nici eu nu ştiu ce s-a întâmplat: a început oare atunci când mi s-a pornit veioza, a început în timpul procesului naşterii, nu ştiu. Ce am înţeles, însă, din povestea mamei mele este că acolo, în acea lumină orbitoare despre care vorbesc toţi cei care au trecut prin această experienţă a morţii clinice, acolo e casa noastră. De acolo venim cu toţii şi acolo ne vom întoarce. Aşa că, având în vedere că eu eram încă în pântecul ei, poate că am fost şi eu parte de această experienţă, poate că ea a trăit această experienţă pentru ca eu să pot fi aici, dar nu ştiu. Toate astea sunt supoziţii. Sunt doar lucruri pe care le putem ghici, presupune, ne putem pune întrebări şi le putem explora. Dar, de fapt, de asta suntem aici, ca să ne punem întrebări, ca să explorăm posibilităţi şi potenţialuri, să fim dispuşi să nu ştim un răspuns absolut, dar, în loc de asta, să explorăm posibilităţile existente.

CSÎD: Cum te-a ajutat faptul că ai fost chiropractor să faci ceea ce faci acum?

E.P.: Ştii, ce m-a ajutat pe mine a fost faptul că această meserie de chiropractor a fost prima mea introducere în filozofia vindecării. Mulţi oameni consideră chiropractica doar o modalitate de a scăpa de o durere de cap, sau de gât, însă primul pacient al chiropracticii era surd, nu putea auzi. Şi persoana care a descoperit chiropractica, D.D. Palmer, a găsit un os care nu era la locul său, a pus osul la loc şi omul a putut auzi din nou. Corpul este conceput perfect, nu are nevoie să i se adauge nimic.

Aşa că faptul de a fi expus la această filozofie m-a ajutat, pentru că, ce face Vindecarea Reconectivă? Ea nu adaugă nimic corpului, ne permite să vibrăm la un nivel mai înalt al luminii. Dacă m-a ajutat faptul de a fi medic? Da şi nu, dar nu în modul în care ai crede. A fi medic nu te ajută să faci Vindecare Reconectivă mai bine decât cineva care nu e medic. Nu contează dacă eşti instalator sau electrician, singurul lucru care contează este să eliminăm ego-ul, care vrea să fim speciali pentru că facem asta. Ştii care e cel mai important lucru legat de doctori? Am discutat mult pe tema asta, dacă să scriu doar Eric Pearl, ca autor, sau doctor Eric Pearl, pe cartea mea. Titlul acela de doctor mă face să scriu mai bine? Nu. Ştii ce fac acele litere DR acolo?

Permit oamenilor care se plimbă prin librării sau caută pe internet să zică “O, un doctor a scris cartea asta. Atunci cred că o să-mi dau voie să o citesc”. Se întâmplă că noi, publicul, umblăm cu nişte ochelari de cal auto-impuşi “Păi, dacă nu e scrisă de un medic nu poate fi reală”. Aşa că eu cred că o parte a planului pentru mine a fost ca eu să devin doctor, ca să pot scrie Dr. Eric Pearl şi alţi oameni să reacţioneze cu “O, un doctor a scris cartea asta, aşa că trebuie să fie deosebită”. A fi doctor nu te ajută să faci asta mai bine. Voi spune că experienţele mele din perioada când mă pregăteam să devin doctor şi înţelegerea filozofiei vindecării – asta m-a ajutat foarte mult, deoarece asta mi-a permis să găsesc înţelegeri mai profunde ale vindecării, care sunt folosite acum în procesul de predare la care au participat peste 100.000 de persoane în întreaga lume.

Închei prin a vă spune, că Dr. Eric Pearl mi-a demonstrat şi mie existenţa acestor frecvenţe inteligente, jucându-se cu degetele mele pe care le apropia sau depărta, după plac, de la distanţă. Am simţit furnicături în palmă şi, da, o forţă care îmi depărta sau apropia degetele.

Eric mi-a explicat că  această simplă interacţiune a permis realmente ADN-ului meu să se restructureze în interiorul său, să se vindece, să emită nivele mai înalte de lumină mai armonioasă. Vă povestesc după ce văd cu ochii mei şi simt cu palmele mele la seminariile din iulie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări:
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali