Ventuzele, sanatate la… borcanel

Cel mai des folosesc ventuzele in dureri articulare si boli reu­ma­tismale, dar pot fi folosite si in pneu­monii, nevralgii, bronsite si chiar in para­lizie faciala.
  • Publicat:
Ventuzele, sanatate la... borcanel
Ventuzele, sanatate la... borcanel

N-a fost dragoste la prima vedere, ba din contra. A fost ingrijorare la prima vedere: ce mai e si cu petele astea mari si urate pe spatele meu? Ceva bun in nici un caz nu poate fi am crezut atunci, fara sa stiu cat de departe eram de adevar. Medicul Alice Popescu de la Institutul National pentru Medicina Alternativa si Complementara mi-a „vindecat” impresia gresita despre ventuze.

CSID: M-am intalnit cu ventuzele in copilarie si apoi dupa ani si ani in cabinetul dumneavoastra, unde am ajuns pentru o nevralgie de trige­men. La ce afectiuni sunt recomandate?

Dr. Alice Popescu: Cel mai des folosesc ventuzele in dureri articulare si boli reu­ma­tismale, dar pot fi folosite si in pneu­monii, nevralgii, bronsite si chiar in para­lizie faciala.

CSID: Urmele pe care le lasa, dar nu dor catusi de putin, sunt semn ca…? Exista ceva rau in sange, s-au strans toxinele la un loc… Pentru ca dupa o zi, trei, cinci de tratament, vanatai nu mai apar. Care este explicatia?

Dr. A. P.: Ventuza provoaca o dilatare a vaselor de sange locale si creste foarte mult circulatia in zona in care e aplicata. Semnele care apar – dar nu apar intot­deauna – sunt pur si simplu vanatai, dar nu dor pentru ca tesuturile nu au fost le­zate, cum se intampla in cazul vana­tai­lor aparute din cauza unei lovituri.

La ven­tuze, da­to­rita pre­si­unii negative, san­gele ce stagneaza intr-un ca­pilar di­la­tat cateo­data pa­raseste ca­pilarul si ra­ma­ne in te­su­turi, in pie­le, for­mand o va­na­­taie. In popor se spunea ca, da­­ca ven­tuza lasa semne vi­ne­te, in­seamna ca „esti racit rau”. Nu e o vorba in vant: da­ca un te­sut e inflamat, cres­te per­mea­bi­litatea capilarelor, deci aceas­ta extravazare a sangelui se produce mai usor.

CSID: Este adevarat ca pot fi de ajutor in caz de celulita?

Dr. A. P.: Pentru celulita si scaderea in greutate, orice stimuleaza circulatia lo­cala ajuta, deci raspunsul ar fi: da, dar in cadrul unui cabinet de specialitate. Si­gur, daca folosim un aparat special conceput pentru masaj cu ventuze, care nu risca sa aplice o suctiune prea pu­ter­nica sau prelungita, merge si ca autotratament. Dar bine ar fi ca aplicarea de ventuze sa fie insotita si de alte proceduri, dieta etc., pentru a obtine un rezultat de calitate superioara.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Suferi de insomnie? Bea suc de cirese!
Suferi de insomnie? Bea suc de cirese!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia