Usturoiul, cel mai bun prieten al femeilor

Corectez. Si al femeilor. Pentru ca dupa ce s-a tot vorbit despre el ca despre cel mai la indemana tratament naturist de potenta, acum cercetatorii de la King's College London il recomanda doamnelor. Este excelent in batalia cu osteoartrita.
  • Publicat:
Usturoiul, cel mai bun prieten al femeilor
Usturoiul, cel mai bun prieten al femeilor
Corectez. Si al femeilor. Pentru ca dupa ce s-a tot vorbit despre el ca despre cel mai la indemana tratament naturist de potenta, acum cercetatorii de la King’s College London il recomanda doamnelor. Este excelent in batalia cu osteoartrita.

Secretul sta in potasiu, iar din aceeasi echipa de aliati, cu usturoiul, sunt si ceapa sau prazul. Medicii britanici au facut tot felul de teste cu ele si au observat ca femeile care le consuma au niveluri mai scazute de osteoartrita. Marea lor descoperire nu doar ne da posibilitatea sa introducem aceste alimente in dieta, ca sa ne protejam, dar si sa gasim in curand, in farmacii, tratamente pentru aceasta afectiune.

Un domeniu in care expertii inca bajbaie

Osteoartrita este cea mai des intalnita forma de artrita la adulti si numai in Marea Britanie, de unde vine cercetarea, afecteaza 8 milioane de persoane. Boala prefera femeile de varsta mijlocie sau varstnice. Iar doctorii nu au in aceasta clipa un tratament eficient, asa ca toti citesc cu speranta studiul despre care vorbim. La un moment dat s-a discutat despre o posibila legatura intre greutatea corporala si osteoartrita, insa cei din domeniu spun ca nici macar aceasta nu este pe deplin inteleasa.

Gemenele, sub observatie

Concluzia de acum, privita desigur cu destule retineri, dupa atatea necunoscute, a fost obtinuta dupa un studiu la care au participat 1000 de gemene sanatoase, multe fara niciun simptom de artrita. Dupa ce le-au invatat dieta pe de rost, medicii le-au supus unor teste cu raze X ca sa depisteze semne precoce ale osteoartritei in solduri, genunchi si coloana.

Asa au descoperit ca femeile care au consumat mai multe fructe si legume, printre care si usturoi, nu aveau acele semne in zona articulatiilor de sold. Mai departe, cercetatorii au studiat substantele din usturoi si au aflat ca una anume invinge in laborator enzimele care distrug cartilajele. Mai mult decat promitator. Experimentele pentru posibile medicamente sunt acum in toi.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: