Tincturi care calmează rapid durerile în gât

Ai auzit, cu siguranţă, de ridichea neagră cu miere sau de proprietăţile calmante ale ceaiurilor călduţe de muşeţel, busuioc sau levănţică.
  • Publicat:
Tincturi care calmează rapid durerile în gât

Durerile în gât care însoţesc, de obicei, răcelile de sezon, se tratează cel mai bine cu remedii naturiste. Ai auzit, cu siguranţă, de ridichea neagră cu miere, de cataplasmele cu sare grunjoasă sau cu foi de varză, de gargarele cu ulei esenţial de eucalipt, cimbru, gălbenele, sau de proprietăţile calmante ale ceaiurilor călduţe de muşeţel, busuioc sau levănţică.

Însă dacă vrei efecte rapide medicul Fares, Carmen Nonn (Medic Specialist Medicină de Familie, competenţă în fitoterapie), îţi recomandă să apelezi la tincturile de propolis, gălbenele şi echinacea care te scapă garantat de durerea în gât.

Tinctura de propolis este un medicament în toată puterea cuvântului din „farmacia” stupului. Acţionează ca un scut împotriva agenţilor patogeni, este cel mai bun dezinfectant natural, are proprietăţi antiinflamatoare, antibiotice şi antiseptice. Vindecă afecţiunile respiratorii (în primul rând infecţiile faringiene), fiind, în acelaşi timp, un excelent antiviral împotriva tuturor tipurilor de virusuri.
Când te doare gâtul, poţi mesteca propolis pur sau poţi folosi tinctura. 10 picături luate într-o linguriţă de miere, de trei ori pe zi, după masă, pot face minuni. În acelaşi timp, propolisul calmează tusea, este adjuvant în bronşite şi stimulează imunitatea.

Tinctura de gălbenele este şi ea folosită cu succes în cazul durerilor în gât. Plantele medicinale din care este făcută au efecte cicatrizante şi regeneratoare, reduc inflamaţia şi limitează extinderea infecţiei. În acelaşi timp, şi ea întăreşte organismul şi creste imunitatea.

Tinctura de echinacea este cunoscută pentru faptul că stimulează imunitatea, dar, în acelaşi timp, specialiştii o recomandă în cazuri severe de amigdalită. Se pun câteva picături de tinctură în ceai, şi se face gargară sau se bea pur şi simplu.

Informaţii oferite de Fares Orăştie (www.fares.ro).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări:
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali