Spondiloza, hernia de disc şi discopatia, tratate fără cuţit!

Tendinţa în lumea medicală, la nivel mondial, este aceea de a trata problemele coloanei vertebrale prin terapii conservatoare, nechirurgicale, neinvazive. Şi în România se găsesc clinici care folosesc aceste tipuri de tratamente inovatoare, care sunt realizate cu ajutorul aparatelor de top din domeniul fizioterapiei şi sub stricta supraveghere a personalului specializat.
  • Publicat:
Spondiloza, hernia de disc şi discopatia, tratate fără cuţit!

Durerile de spate anunţă, de cele mai multe ori, o afecţiune a coloanei vertebrale care nu trebuie ignorată.

Tendinţa în lumea medicală, la nivel mondial, este aceea de a trata problemele coloanei vertebrale prin terapii conservatoare, nechirurgicale, neinvazive.

Şi în România se găsesc clinici care folosesc aceste tipuri de tratamente inovatoare, care sunt realizate cu ajutorul aparatelor de top din domeniul fizioterapiei şi sub stricta supraveghere a personalului specializat.

Aceste tratamente şi proceduri sunt folosite pentru afecţiuni ale coloanei vertebrale precum hernia de disc, spondiloza, discopatia şi constau în: decompresia tridimensională electronică a coloanei vertebrale – cu ajutorul căreia sunt hidratate discurile intervertebrale şi se creează astfel premisele vindecării lor – mobilizarea vertebrală – prin care se deblocehează segmentele discovertebrale, se redresează microcirculaţia, sunt reduse spasmele musculare şi se contribuie astfel la corectarea posturii – fizioterapia şi kinetoterapia – extrem de importante pentru întărirea musculaturii la nivelul spatelui.

De asemenea, se utilizează medicaţie orală şi injectabilă în scop antiinflamator, analgezic, miorelaxant pentru reducerea durerii, pentru creşterea complianţei pacientului şi pentru a-l reintegra cât mai rapid în viaţa socială.

La fel de importantă este şi terapia biologică de tip PRP (platelet rich plasma), de regenerare biologică, utilizată pentru recuperarea şi pentru refacerea cât mai rapidă a discului intervertebral şi a ţesuturilor învecinate (muşchi, ligamente) de la nivelul coloanei vertebrale, cât şi pentru tot ceea ce înseamnă afecţiuni articulare (genunchi, gleznă, umăr, cot) şi musculoligamentare.

“Tratamentele sunt nedureroase, cu o toleranţă şi complianţă a pacientului extrem de bună”, a declarat dr. Vasile Druţă, medic primar ortopedie şi traumatologie, Manager General al clinicii “Coloana Medicală”.

Specialiştii clinicii „Coloana Medicală” utilizează conceptul „back to school” sau „şcoala spatelui” prin care pacienţii şi toţi cei care vor să se ferească de problemele spatelui sunt învăţaţi reguli şi modalităţi de a-şi proteja spatele zi de zi, în scop profilactic şi terapeutic. 

Câteva reguli generale ar fi: evitarea sedentarismului, a poziţiilor fixe, vicioase, evitarea frigului, a aerului condiţionat, a curentului, a greutăţilor mari, practicarea exerciţiilor fizice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări:
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Metoda japoneză care te vindecă în numai cinci minute
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali
Cum calmezi natural durerile înfiorătoare produse de calculii renali