Remedii mahmureală – cum scapi de mahmureală rapid și eficient

Remedii pentru mahmureală eficiente și rapide. Ce pastile te ajută să scapi de durerea de cap și de ce e bine să faci mișcare
  • Publicat:
  • Actualizat:
Remedii mahmureală - cum scapi de mahmureală rapid și eficient

„Nu am să mai beau niciodată”! Asta spun toţi cei care, la un moment dat, s-au trezit cu o năucitoare durere de cap şi cu stomacul învârtindu-se ca o cuvă de maşină de spălat.

Primul sfat, dacă îţi vine să vomiţi, este să o faci! Aceasta este o modalitate prin care organismul elimină toxinele. Dacă nu poţi supravieţui fără un calmant, atunci alege aspirina sau ibuprofenul. Evită paracetamolul, deoarece îţi poate afecta ficatul dacă ai băut alcool!

Remedii pentru mahmureală

Pentru a reduce groaznica durere de cap, încearcă unul din remediile de mai jos. Cât despre decizia atât de curajoasă… ei bine, dacă mai bei totuşi vreodată, poţi face câteva lucruri pentru a limita impactul alcoolului asupra organismului tău.

Primul pas spre o ameliorare rapidă

  • Imediat ce te trezeşti, bea două pahare mari cu apă, pentru a contracara deshidratarea.
  • Bea şi un pahar mare cu suc de grepfrut, portocale sau roşii. Sucul de fructe conţine fructoză, care accelerează metabolizarea alcoolului.
  • Dacă eşti consumator de cafea, bea una sau două căni cât mai repede. Cofeina este un vasoconstrictor, adică micşorează diametrul vaselor de sânge cerebrale dilatate. Trebuie doar să nu exagerezi. Ca şi alcoolul, cofeina este un diuretic şi, dacă bei prea multă, te vei deshidrata şi mai tare.

Sfaturi pentru recuperare

  • Odată ce ai trecut peste senzaţia de greaţă, prepară-ţi un castron cu supă de pui. Acesta va înlocui cantităţile de sare şi potasiu pe care organismul le-a pierdut atunci când ai băut.
  • De asemenea, un milkshake de banane reprezintă o metodă foarte bună pentru a înlocui potasiul şi alte nutrimente pierdute în acea noapte de beţie. Amestecă ½ cană de lapte cu o banană şi două linguriţe de miere într-un blender. Banana este o sursă bună de potasiu iar mierea este bogată în fructoză.

Pune-te în mişcare!

  • Deşi instinctul îţi spune să stai în pat, o să te simţi mai bine dacă faci o plimbare scurtă sau ieşi la o alergare. Astfel, vei mări secreţia de endorfine, analgezicele naturale ale organismului. Consumul crescut de alcool reduce cantitatea de endorfine din organism.

Cum previi mahmureala

  • Bea încet! Organismul metabolizează alcoolul într-un ritm constant de aproximativ 30 ml pe oră. Dacă îi acorzi organismului ceva mai mult timp să îl metabolizeze, la creier va ajunge mai puţin alcool.
  • Alternează băuturile alcoolice cu apă minerală, suc de fructe şi alte băuturi fără alcool.
  • Evită şampania şi orice băuturi alcoolice carbogazoase (gin tonic şi rom cu cola, de exemplu). Acidul face ca alcoolul să ajungă în sânge mai rapid.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”